6 db csirke alsó comb
3 db répa
2 db petrezselyem
2 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
40 dkg kelbimbó
házi szalonna
1 ek. zsír
só
bors
őrölt kömény
natúr ételízesítő
A húst befűszerezzük és ha van rá lehetőség, állni hagyjuk néhány órát. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra, illetve cikkekre vágjuk, a kelbimbót félbe, ha túl nagyok.
Kizsírozott tepsibe halmozzuk a zöldségeket, óvatosan megsózzuk, ráfektetjük a combokat, betakarjuk a szalonnával, öntünk alá egy kevés vizet és fólia alatt egy óra alatt puhára sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 40 percig pirítjuk.
Én az utolsó fél órában hőlégkeveréses fokozatra kapcsoltam a sütőt, picit szárít és jól megpirul a szalonna és a hús teteje is.
Félreteszünk 2 db paradicsomot, és a többit apró kockára vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk és oliván üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és las...
Elkészítési idő: 48 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat a sajt kivételével összekeverem. 2. A húsokat kicsit besózom, majd beleforgatom a tejfölös masszába. 3. Egy hőálló tálba egymás mellé rakom, reszelt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kagylót és a rákot szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A csirkehúst megmossuk, lecsepegtetjük, a combokat félbe, a mellet 4 darabra vágjuk (A), kissé besózzuk. A sütőt előm...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűFelteszünk annyi tésztát főni, amennyit egy 4 fős családnak szoktunk, ami elég szokott lenni. Miközben a tészta fő, a zöldségeket és a csirkemellet előkészítjük, karikázzuk, kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű