6 db csirke alsó comb
3 db répa
2 db petrezselyem
2 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
40 dkg kelbimbó
házi szalonna
1 ek. zsír
só
bors
őrölt kömény
natúr ételízesítő
A húst befűszerezzük és ha van rá lehetőség, állni hagyjuk néhány órát. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra, illetve cikkekre vágjuk, a kelbimbót félbe, ha túl nagyok.
Kizsírozott tepsibe halmozzuk a zöldségeket, óvatosan megsózzuk, ráfektetjük a combokat, betakarjuk a szalonnával, öntünk alá egy kevés vizet és fólia alatt egy óra alatt puhára sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 40 percig pirítjuk.
Én az utolsó fél órában hőlégkeveréses fokozatra kapcsoltam a sütőt, picit szárít és jól megpirul a szalonna és a hús teteje is.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/34-zoldsegagyon-sult-csirkecombok-paleo-palanett.html
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom. A combokat a bőrős felükkel lefele ford...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. Kenjük be a füszerkeverékkel a combokat. A bört húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal. 2. Egy sütöben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és belerakju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget a lelnagyobb mély gáztepsibe nagyobb darabokra szeljük (kb.3cm-es). Sózzuk, fűszerezzük és az olajjal meglocsoljuk. Alaposan összekeverjük. Egyen letesen eloszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint fűszerkeverékkel. A lisztet, a tojást, tejfölt, sóval és a borssal jól összekeverjük, majd a felkocká...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű