50 dkg liszt
5 db tojás
20 dkg cukor
2 és 1/2 kávéskanál sütőpor
2 és 1/2 evőkanál olaj
15 evőkanál baracklekvár
7 és 1/2 evőkanál natúr kefír
2 és 1/2 dl tej
csipet só
A muffinhoz keverőtálba halmozzuk a lisztet, sütőport, kefirt, tojásokat, cukrot, sót, olajat, tejet, majd gondosan összedolgozzuk.
Az így kapott masszát beletöltjük a muffin formába, amit előzőleg kiolajoztunk. Figyeljünk arra, hogy ne töltsük teljesen tele a formát, mert később hozzáadjuk a lekvárt is.
A lekvárt habzsákba töltjük (ha nincs, jó a nejlonzacskó is), a zsák csúcsát a tésztába nyomjuk és megtöltjük a muffinokat.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tojásokat, a cukrot és a vajat egy tálba tesszük, jól kikeverjük. A sütőport a liszthez adjuk és hozzákeverjük, majd lassanként beleöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőből langyos tejjel, kevés lisztel, cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a 3 tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű