menu

Családireceptkönyv.hu

Cézár saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db csirke felsőcomb

só, bors, rozmaring

10 dkg húsos szalonna

fél bagett

1 fej római saláta

öntet:

4 gerezd fokhagyma

6-7 db szardella lecsöpögtetve

1 kis pohár tejföl

5 dkg fetasajt

5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:


A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk a húst. A serpenyőbe dobjuk a felaprított húsos szalonnát. Ha megpirult, kiszedjük, majd bedobjuk a helyére a kenyérszeleteket. Azokat is megpirítjuk, majd feldaraboljuk.

Az öntethez a fokhagymát és a szardellákat egy mozsárban összetörtjük. A tejfölt a fetasajttal elkeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymás szardellát is.

Ezután összeállítjuk a salátát. Az öntetbe tépkedjük a salátaleveleket, erre jön a sült csirkecomb és a szalonna. Ráhalmozzuk a pirított kenyeret, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet néhány mozdulattal. Végül a salátát megszórjuk reszelt parmezánnal.

Cézár saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Waldorf saláta
Waldorf saláta

A zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre. A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra. TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros tonhalkrém
Kapros tonhalkrém

Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és villával jól összekeverjük. Egyből ehetjük, de behűtve még finomabb. Tálaljuk zöldséghasábokkal, esetleg nachos-szal, pitával, vagy má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
APERITIVE
APERITIVE

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lila hagymás paradicsomsaláta
Lila hagymás paradicsomsaláta

A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk