2 db csirke felsőcomb
só, bors, rozmaring
10 dkg húsos szalonna
fél bagett
1 fej római saláta
öntet:
4 gerezd fokhagyma
6-7 db szardella lecsöpögtetve
1 kis pohár tejföl
5 dkg fetasajt
5 dkg parmezán sajt
A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk a húst. A serpenyőbe dobjuk a felaprított húsos szalonnát. Ha megpirult, kiszedjük, majd bedobjuk a helyére a kenyérszeleteket. Azokat is megpirítjuk, majd feldaraboljuk.
Az öntethez a fokhagymát és a szardellákat egy mozsárban összetörtjük. A tejfölt a fetasajttal elkeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymás szardellát is.
Ezután összeállítjuk a salátát. Az öntetbe tépkedjük a salátaleveleket, erre jön a sült csirkecomb és a szalonna. Ráhalmozzuk a pirított kenyeret, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet néhány mozdulattal. Végül a salátát megszórjuk reszelt parmezánnal.
Az avokádót, lazacot apróra vágjuk. A zellert és a lila hagymát felaprítjuk. Majd egy salátástálban összekeverjük a hozzávalókat. Fűszerezzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasalátához először készítsd elő a főznivaló zöldségeket. Ehhez a legegyszerűbb, ha a Magyarországon mindenhol kapható, mélyhűtött franciasaláta keveréket használod. Ezt ted...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű