1 fej karfiol
1 fej brokkoli
3 szál sárgarépa
1 cukkini
½ liter tejföl
½ liter tejszín
20-30 dkg füstölt sajt
20-30 dkg trappista jellegű sajt
édes paprikakrém (kápia-pritamin)
chili paprikakrém (tálaláshoz)
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit nagyobb kockára vágjuk. Minden zöldséget sós vízben megpárolunk. Arra vigyázzunk, hogy mindegyiknek más-más idő szükséges, hogy megpuhuljon, ezért célszerű egyenként párolni.
Egy sütőtálba vagy tepsiben beletesszük a zöldségeket, és a tetejére szórjuk az előzőleg összekevert szárított fűszereket. A csalánt apróra vágjuk és azt is rászórjuk. A tejfölt a tejszínnel és a reszelt sajtokkal összekeverjük és a zöldségekre öntjük. A tetejére édes paprikakrémet locsolunk és forró sütőben (200 fok) körülbelül fél óra alatt megsütjük. Akkor már el is készült, ha a sajt szépen összeolvadt a tejföllel. Tálaláskor néhány csepp csalán olajat öntünk a tetejére és rászórjuk a finomra vágott, friss turbolyát. Chili paprikakrémet és dödöllét kínálunk hozzá.
A paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkini végeit vágd le, alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra. Hosszában felezd el, majd szeld egyforma nagyságú hasáboka. Rendezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit mosd meg, vágd le a végeit és szeleteld karikára. Tedd egy tálba és szórd rá az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Öntsd rá az olívaolajat, keverd hozzá a zúzot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhéjában főtt krumpli megpirítani tofut megpirítani fokhagymás olajjal összekeverjük
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű