1 fej karfiol
1 fej brokkoli
3 szál sárgarépa
1 cukkini
½ liter tejföl
½ liter tejszín
20-30 dkg füstölt sajt
20-30 dkg trappista jellegű sajt
édes paprikakrém (kápia-pritamin)
chili paprikakrém (tálaláshoz)
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit nagyobb kockára vágjuk. Minden zöldséget sós vízben megpárolunk. Arra vigyázzunk, hogy mindegyiknek más-más idő szükséges, hogy megpuhuljon, ezért célszerű egyenként párolni.
Egy sütőtálba vagy tepsiben beletesszük a zöldségeket, és a tetejére szórjuk az előzőleg összekevert szárított fűszereket. A csalánt apróra vágjuk és azt is rászórjuk. A tejfölt a tejszínnel és a reszelt sajtokkal összekeverjük és a zöldségekre öntjük. A tetejére édes paprikakrémet locsolunk és forró sütőben (200 fok) körülbelül fél óra alatt megsütjük. Akkor már el is készült, ha a sajt szépen összeolvadt a tejföllel. Tálaláskor néhány csepp csalán olajat öntünk a tetejére és rászórjuk a finomra vágott, friss turbolyát. Chili paprikakrémet és dödöllét kínálunk hozzá.
Olívaolajon párold üvegesre a felkockázott vöröshagymát. Közben vékony csíkokra szeleteld fel a zöldségeket. Ha kész a hagyma, akkor add hozzá a zöldségeket, szórd meg pirospapriká...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd kibélelt tepsibe öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített 200 °C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk,...
Elkészítési idő: 1 óraA cukkinit besózzuk és kinyomkodjuk ha levet eresztett.Hozzá keverjük a tojást ,sajtot,a zúzott fokhagymát,és borsot,valamint annyi zsemlemorzsát ,hogy egy jól formázható masszát k...
Elkészítési idő: