40 dkg zsír
1 kg liszt
35 dkg cukor
4 tojássárgája
1 citrom leve és héja
sütőrum (6 ek.)
tejföl
sütőpor
A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel. Ízesítjük citromhéjjal. Ha túl száraz, tejfölt teszünk hozzá. Tehetünk bele sütőport is, de akkor mindenképpen tegyük bele egy egész citrom levét, mert az nem hagyja majd túlságosan feldagadni. A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk, minden formát megkenünk tojásfehérjével, majd durvára vágott dió és cukor keverékébe fordítjuk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Frissen fogyasztáshoz porcukorral megszórjuk. Ha kihűlt, dobozokba rakjuk, hogy megpuhuljon. (Akár egy hétig is állhat a dobozban)
A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához. Zsiradékka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni majd az útfűves vizet is beletenni, simára keverni. Enyhén olajozott serpenyőben sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. A cukrot és a vajat kézi mixerrel keverjük simára. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját és a levét, majd a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű