2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 csomag zselatin
10 dkg ecetes torma
10 dkg juhtúró
só
bors
A tejszínt felverjük és hozzákeverjük a kikavart vajat. Sóval, borssal és az ecetes tormával ízesítjük. Végül hozzáadjuk a juhtúrót és a beáztatott és felolvasztott zselatint. Formába tesszük és hűtjük.
Pirítóshoz, sült-főtt húsokhoz kínáljuk.
A krumplit meghámozzuk és felvágjuk kb. 3-4 mm-es vastagságú karikákra. Megmossuk, majd hideg vízben feltesszük 20 percre – kis lángon – főni. Közben vékony karikára vágjuk a li...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyelni kell az arányokra, pl.: ha 25 dkg a juhtúró, akkor a vajnak is 25 dkg-nak kell lennie. Lehet vajjal is csinálni, csak akkor nehéz kenni, így jobb ha margarint használsz,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA salátához A bulgurt egy tálba öntjük, leöntjük forró vízzel, és lefedve hagyjuk 15 percig, hogy megszívja magát. Közben az uborkát félbevágjuk, kiskanállal kikaparjuk az ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű