3 kg szálas savanyú káposzta
2 kg darált kolbászhús
másfél kg sertéshús (comb, lapocka, csontos hús)
1 csomag árpakása
abalé
A rántáshoz:
hurkazsír
liszt
pirospaprika
Egy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletesen a kolbászhús, a legvégén pedig az árpakása. Felöntjük abalével, és addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul. Ha minden megfőtt, a hurkazsírból a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk. Óvatosan belekeverjük az ételbe, egyet forralunk rajta, és már készen is van.
A tejet elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha a tej már langyos, mehet bele a búzadara is. Ezután folyamatos kevergetés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát és a gombát megtisztítjuk és felvágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és kb 5 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat jól megmossuk majd szárazra töröljük és a villa hegyével mind két oldalán néhányszor megszúrkáljuk. Egy peremes tűzálló üvegtálba egyenletesen elterítjük a sót és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű