1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 db tojás sárgája
1 kispohár rum (én nem szoktam bele tenni)
késhegynyi só
kb 1/2 liter tej
1 liter olaj a sütéshez
az élesztőt a tejben futtatom meg, a többi hozzávalót összekeverem különös szelektálás, csoportosítgatás nélkül. Legvégén az élesztős tejet amivel összegyúrom és 1 órán át kelesztem.
kiszaggatom pohárral, és a közepét egyik oldalon az ujjammal benyomom. Forró olajban sütöm. Amikor beleteszem fedő alatt sütöm, de mikor megforgatom már nem teszek rá fedőt.
Lekvárra, vagy porcukorral, vagy egyszerre a kettővel is tálalom. Mikor hogy..
4 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat, lisztet, sütőport és a felvert tojásfehérjét. Két részre osztjuk az egyikbe kakaót keverünk és két kikent...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, porcukrot, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, kávéskanál citromlét összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, és egy közepesen lágy tésztát gyúrunk. Letakarva eg...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind 2-t kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt ½ dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan keverjük robotgéppel. Közben adjuk hozzá az olvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű