1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 db tojás sárgája
1 kispohár rum (én nem szoktam bele tenni)
késhegynyi só
kb 1/2 liter tej
1 liter olaj a sütéshez
az élesztőt a tejben futtatom meg, a többi hozzávalót összekeverem különös szelektálás, csoportosítgatás nélkül. Legvégén az élesztős tejet amivel összegyúrom és 1 órán át kelesztem.
kiszaggatom pohárral, és a közepét egyik oldalon az ujjammal benyomom. Forró olajban sütöm. Amikor beleteszem fedő alatt sütöm, de mikor megforgatom már nem teszek rá fedőt.
Lekvárra, vagy porcukorral, vagy egyszerre a kettővel is tálalom. Mikor hogy..
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot a cukorral és a vaníliakivonattal elkeverjük. A leveles tésztát kiterítjük, hosszában 3 egyenlő rész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre. A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű