Családireceptkönyv.hu

Vaníliás karika házilag.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,
15 dkg. cukor,
2 csomag vaníliás cukor,+egy kis aroma
2 tojássárgája,
1 db. citrom reszelt héja,
25 dkg. margarin,
csipet só,
1/2 mk szódabikarbóna,
Tetejére:
15 dkg. olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk. 1-órára betesszük a hűtőbe.
Lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk Szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.

Vaníliás karika házilag.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Csokis piskóta  (4 tojásos)
Csokis piskóta (4 tojásos)

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrós párnák
Túrós párnák

A tésztát géppel gyorsan összedolgozzuk, majd 1-2 órát hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket kiszaggatunk ki bel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós kocka
Almás-diós kocka

Az almákat lereszeljük. A tojásokat a nyírfacukorral habosra verjük. A darált diót, a rizslisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjjal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tojáshoz....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta nulla CH-s
Palacsinta nulla CH-s

A tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk