menu

Családireceptkönyv.hu

Kávéhabos csokis-diós muffin


Írta:

Elk. idő: Kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
•300 g liszt
•140 g cukor
•10 g sütőpor
•1 csipet só
•50 g kakaópor
•100 g dió
•150 g tejföl
•200 g olvasztott margarin vagy vaj
•250 ml tej

Krém:
•200 g margarin vagy vaj
•150 g porcukor
•2 csomag vaníliás cukor
•1 bögre közepes erősségű kávé, de ez ízlés szerint változhat
•2 evőkanál forró víz

Elkészítés:


1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bízva, hogy a diót megpucolja-e vagy sem.

2.Miután kivettük a sütőből a pirított diót, durvára vágjuk. Tanácsos előbb megpirítani a diót és csak azután durvára vágni, hiszen így kisebb az esély arra, hogy odaég.

3.Ezt követően 160 ˚C hőmérsékletre állítjuk a sütőt. Ezzel előkészítjük a sütőt a muffinok sütéséhez.

4.Egy nagy tálban a száraz összetevőket összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor kakaópor, dió).

5.Majd a keverékbe az olvasztott vajat, tejet és tejfölt is beletesszük, és ezzel szintén összekeverjük.

6.Az így kapott masszát szilikon muffin formákba tesszük, de simán muffin papírt is használhatunk. Amennyiben fém formánk van, úgy mindenképp tegyünk bele muffin papírt is vagy vajazzuk, lisztezzük ki a formákat, hogy ne égjen rá a tészta. Szilikon forma esetén a papír elhagyható.

7.Nekünk 6 db szilikon muffin formánk volt, így ezekbe tettük a masszát. A maradék csokis-diós muffin tésztát pedig hagyományos tepsiben kisütöttük.

8.A muffin formákban 160 ˚C-on, 30 percig süssük a csokis-diós muffinokat.
Ha tepsiben sütjük a muffin tésztát, tegyünk bele sütőpapírt, vagy vajazzuk, lisztezzük ki. Kb 50 percig süssük és ugyanúgy 160 ˚C-on. A tepsiben a masszának kb 3 cm magasnak kell lennie, és ebben az esetben nagyjából 50 perc a sütési idő. Mi 18×24 cm-es tepsit használtunk.

9.Ha illatozik a süti, akkor valószínűleg már készen van. Ezt leellenőrizhetjük, ha fogpiszkálót szúrunk a tésztába. Ha a fogpiszkálóra rátapad a tészta és látjuk, hogy még nyers, süssük tovább.

10.Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni az elkészült csokis-diós muffinokat.

A kávéhab elkészítése:

A lefőzött kávét hagyjuk teljesen kihűlni
A puha vajat a porcukorral és vaníliás cukorral jól kihabosítjuk (habosra keverjük).
Ha kihűlt a kávé, belekeverjük a vajkrémbe és tovább habosítjuk.

Amint kihűlt a csokis-diós muffin, a tetejére kanalazzuk a krémes habot. A muffin tetejére diót vagy kávészemet teszünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


nehézségi fok: közepes
adag: kb 24 db muffin
elkészítési idő: 15 perc előkészítés, 30-50 perc sütés

Kávéhabos csokis-diós muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ostoros kalács
Ostoros kalács

1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük....

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
bécsi túrós palacsinta
bécsi túrós palacsinta

A legjobb ha van maradék palacsinta, ha nincs akkor sütök néhányat. A töltelékhez egy csipet sóval kemény habbá verem a tojásfehérjét. Egy tálban a vajat habosra keverem a porcu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
LABO NOIR
LABO NOIR

1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra 2. A tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és összegyúrjuk, addig míg nem kapunk egy lágy, nem ragacsos állagú tésztát. 3. A töltelék hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
MÁKOSGUBA-TORTA MADÁRTEJKRÉMMEL
MÁKOSGUBA-TORTA MADÁRTEJKRÉMMEL

Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk