Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb
- 2 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 mokkáskanál fokhagymaörlemény
- 1 mokkáskanál morzsolt majoranna
- 2 csipet morzsolt metélőhagyma
- 1 púpos mokkáskanál házi ételízesítő vagy Vegeta
- 0.5 mokkáskanál morzsolt rozmaring
- 0.5 mokkáskanál morzsolt oregánó
- 2 evőkanál étolaj vagy valamilyen zsiradék a sütéshez
- 3-4 gerezd fokhagyma + 2 gerezd, ha nincs szárított fokhagymagranulátumunk
- 1 dl csapvíz
- alufólia a takaráshoz
Elkészítés:
A szárított fűszereket és a sót - az ételízesítőt és a fokhagymát csak akkor, ha szárított változatunk van - tegyük bele egy mozsárba, és aprítsuk szét, amennyire lehet. Ezt nem muszáj, de mi nem szeretjük a sült húson a nagy fűszer darabokat, ezért teljesen porrá őröltük. Ha ez megvan, akkor keverjük hozzá az ételízesítőt, a fokhagymaprésen átnyomott gerezdeket, és azzal keverjük egyenletesen el. Egy nem túl nedves pépet kapunk. Ha szárított ételízesítőt használtunk, akkor az egész por állagú lesz. Ebben az esetben a csirkecombokat majd kenjük le kis olajjal, hogy a por ne hulljon le róluk.
Vegyünk elő egy sütőedényt. Mi hőálló üveg sütőedényt használtunk. Öntsük bele a két evőkanál olajat, vagy az előzőleg felmelegített zsiradékot, és ezt csorgassuk körbe úgy az edényben, hogy mindenhol olajos legyen. A fokhagymát vágjuk nagyjából három milliméteres gerezdekre, és egyenletesen osszuk el a sütőtál alján. ha megvagyunk, akkor szépen letisztogatott csirkecombokat pakoljuk a sütőtálba szorosan egymás mellé. Arra ügyeljünk, hogy ha nem töltik ki a teljes tálat a csirkecombok, akkor úgy igazgassuk a fokhagymagerezdeket, hogy ne legyen szabadon, mind egy-egy comb alatt legyen, különben keményre sül, esetleg meg is éghet, és akkor megkeseredik.
Most jöhet a fűszerezés: akinek teljesen por alakú lett a fűszersója, az most vagy olajjal, vagy vízzel kenje meg a combokat, hogy ráragadjon a fűszer. Akinek pépes állagú lett a fűszersója, annak nincs ilyen gondja, az rögtön elkezdheti rákenni a combokra. Egyenletesen osszuk el a fűszert, a maradékot pedig szórjuk be a combok közé. Ha készen vagyunk, akkor öntsük alá óvatosan egy deciliter vizet, majd alufóliával vonjuk be a sütőtőtálat. Akinek fedeles sütőtála van, annak értelemszerűen nem kell alufóliáznia. Ha ez megvan, tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és nagyjából 45-60 perc alatt főzzük puhára. Ha ez megvan, vegyük ki, szedjük le az alufóliát, vagy a sütőedény tetejét, és úgy toljuk még vissza, és süssük addig, míg szépen el nem kezd barnulni a csirkecombok teteje.
Ezennel készen is vagyunk, szedjük ki és tálaljuk rizzsel, krumplival, vagy amivel szeretnénk. Mi kukoricás rizzsel ettük, és rozmaringos sült céklával. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk. :-)
A gyümölcsöt, ha fagyasztott, akkor csak beteszem szűrőbe,és éppen addig tartom a hideg víz alá, amíg a szemek szétválnak. Beteszem egy nagyobb fedeles tálba, ráöntök egy kis dobo...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKRÉM: 1. A tejből egy kis mennyiséget kiöntünk egy tálba, ebbe beletesszük a pudingport, elkeverjük, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk. 2. A többi tejet a vaníliás cukrok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKis kockákra vágom a csirkemellet, a laskagombát, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a sárgarépát lereszelem almareszelőn, szálasra. 2 Kis olajon, wokban megpuhítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. 2. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes