Tészta:
4 tojás
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
1 kávésk. sütőpor
10 dkg margarin
Krém:
4 dl tej
4 evők. búzadara
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt
Citrommáz:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evők. citromlé
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet, és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és kb. 170 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a tepsiből.
A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a darás krémmel összedolgozzuk. Közben a meggyet lecsöpögtetjük.
A tésztát félbevágjuk, alsó lapra kenjük a grízes krémet, a lecsöpögtetett meggyel kirakjuk, amit kissé bele is nyomkodunk a krémbe, majd a másik tésztalappal befedjük.
A mázhoz a tojásfehérjét alaposan kikeverjük a porcukorral és a citromlével, majd a sütemény tetejére simítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra megszárad a tetején a máz, szépen szeletelhető.
A tojássárgáját a pudinggal és a cukorral ki keverjük, a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. Felverjük a tojásfehérjét és még melegen hozzákeverjük . A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm v...
Elkészítési idő:FELHŐ SZELET 2017.01.28. - Szerző Web Cukrászda l Tészta: 15 dkg zsír 2. 5 dl víz 15 dkg liszt 6 tojás Krém: 4 csomag vanília ízű pudingpor 1 l tej 25 dkg...
Elkészítési idő: 1 óra1. Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk...
Elkészítési idő: 70 perc