-5 db alma
-2 kk liszt
-ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg
-1/2 csipet só
-víz
A meghámozott, apró darabokra vágott almát, a fahéjjal, szegfűszeggel, pici cukorral és sóval kb. 1,5 l vízben főzöm puhulásig. Amikor már szinte szétesnek az almadarabkák kikeverem a lisztet vízzel és besűrítem vele a levesemet. Pár percig még főzöm.
Lehűtve a legfinomabb!
Víz mellett lehet tejjel is készíteni.
A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a gyömbért, és lereszeljük. A mentaleveleket leszedjük a szárról. A bort, a vizet egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a barnacukrot, vaníliarudat, mentalevelet, resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsokimáz walden farm csokiöntet és kókuszreszelék
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű