-5 db alma
-2 kk liszt
-ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg
-1/2 csipet só
-víz
A meghámozott, apró darabokra vágott almát, a fahéjjal, szegfűszeggel, pici cukorral és sóval kb. 1,5 l vízben főzöm puhulásig. Amikor már szinte szétesnek az almadarabkák kikeverem a lisztet vízzel és besűrítem vele a levesemet. Pár percig még főzöm.
Lehűtve a legfinomabb!
Víz mellett lehet tejjel is készíteni.
1. A vizet a fazékba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a meggyet és a fűszereket. 2. Kis lángon melegítjük, majd tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet. 3. Ha liszt hel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a kockázott ananászt és a levét is. Beletesszük a fahéjat, vaníliás cukrot, pici citromlevet és felforraljuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű