-5 db alma
-2 kk liszt
-ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg
-1/2 csipet só
-víz
A meghámozott, apró darabokra vágott almát, a fahéjjal, szegfűszeggel, pici cukorral és sóval kb. 1,5 l vízben főzöm puhulásig. Amikor már szinte szétesnek az almadarabkák kikeverem a lisztet vízzel és besűrítem vele a levesemet. Pár percig még főzöm.
Lehűtve a legfinomabb!
Víz mellett lehet tejjel is készíteni.
áfonya krémleves Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Érdemes a töltelékkel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. A szilvát jól megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni, megszórjuk cukorral, fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű