100 gr. barnarizsliszt
30 gr. tápióka
25 gr. cirokliszt
20 gr. útifűmaghéj
160 ml. viz
1 tk. élesztő
1 lapos tk. só
1 tojás
2 ev. olaj
1 lapos tk cukor/ vagy ami megengedhető, vagy elhagyható, de az élesztő
miatt egy pici jó/
tetejére fokhagyma, rozmaring, só bors
A száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem a masszát, kézzel kilapogattam, hogy egy lapos lepény kenyeret kapjak. A tetejét megöntöztem olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymát ráreszeltem. és elkentem. Sóztam, nagyon pici bors, és megszórtam rozmaringgal.
Lehet még a tetejére rakni paradicsomot, / az aszaltat a tésztájába szoktam, mert a tetején megpirul/ mozarella, fekete olíva, megdinsztelt lila hagyma. Esetleg oregánó, kakukkfű. Bár legtöbbször én csak így készítem el.
Betettem a sütőbe, 30 fokon 1/2 óráig kelesztettem, majd 200 fokon addig sütöttem, míg a teteje egy picit megbarnult. Túlsütni nem kell, mert akkor megég rajta a rozmaring.
A tésztához mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze mindet a liszten kívül – végül dolgozzuk el benne a lisztet is. Várjunk 5 percet. Addig keverjük össze a túrókrém hozzávalóit....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz• Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. • A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. • Pár perc alatt kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy kézi mixerrel csomómentesre keverem és 2-2 evőkanállal a formákba teszek belőlük. A tetejüket szezámmaggal szoktam megszórni, de bármilyen mag megfelelő hozzá, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű