100 gr. barnarizsliszt
30 gr. tápióka
25 gr. cirokliszt
20 gr. útifűmaghéj
160 ml. viz
1 tk. élesztő
1 lapos tk. só
1 tojás
2 ev. olaj
1 lapos tk cukor/ vagy ami megengedhető, vagy elhagyható, de az élesztő
miatt egy pici jó/
tetejére fokhagyma, rozmaring, só bors
A száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem a masszát, kézzel kilapogattam, hogy egy lapos lepény kenyeret kapjak. A tetejét megöntöztem olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymát ráreszeltem. és elkentem. Sóztam, nagyon pici bors, és megszórtam rozmaringgal.
Lehet még a tetejére rakni paradicsomot, / az aszaltat a tésztájába szoktam, mert a tetején megpirul/ mozarella, fekete olíva, megdinsztelt lila hagyma. Esetleg oregánó, kakukkfű. Bár legtöbbször én csak így készítem el.
Betettem a sütőbe, 30 fokon 1/2 óráig kelesztettem, majd 200 fokon addig sütöttem, míg a teteje egy picit megbarnult. Túlsütni nem kell, mert akkor megég rajta a rozmaring.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól kidagasztom, pihentetem 1 órát. Kicsit átgyúrom, majd kb. 8-10 dkg-os bucikat formálok belőle. Vékonyan olajozott sütőlapra vagy sütőpapírra rakom. Ha kiflif...
Elkészítési idő:dagaszt, 1 óra pihi, 8 fele oszt ,kel duplára 200 fok, gőz, sütőzacskó 20 - 30 perc ha kicsi a zacskó elvágni, alája és föléje is tenni
Elkészítési idő:1 db. palacsinta tápértéke (mogyorókrém nélkül): Energia: 78,2 kcal Fehérje: 6 g Zsír: 5,5 g Szénhidrát: 0,9 g
Elkészítési idő: