100 gr. barnarizsliszt
30 gr. tápióka
25 gr. cirokliszt
20 gr. útifűmaghéj
160 ml. viz
1 tk. élesztő
1 lapos tk. só
1 tojás
2 ev. olaj
1 lapos tk cukor/ vagy ami megengedhető, vagy elhagyható, de az élesztő
miatt egy pici jó/
tetejére fokhagyma, rozmaring, só bors
A száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem a masszát, kézzel kilapogattam, hogy egy lapos lepény kenyeret kapjak. A tetejét megöntöztem olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymát ráreszeltem. és elkentem. Sóztam, nagyon pici bors, és megszórtam rozmaringgal.
Lehet még a tetejére rakni paradicsomot, / az aszaltat a tésztájába szoktam, mert a tetején megpirul/ mozarella, fekete olíva, megdinsztelt lila hagyma. Esetleg oregánó, kakukkfű. Bár legtöbbször én csak így készítem el.
Betettem a sütőbe, 30 fokon 1/2 óráig kelesztettem, majd 200 fokon addig sütöttem, míg a teteje egy picit megbarnult. Túlsütni nem kell, mert akkor megég rajta a rozmaring.
http://hahopihe.receptneked.hu/2013/02/23/vanilias-toltott-brios/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj. A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű