100 gr. barnarizsliszt
30 gr. tápióka
25 gr. cirokliszt
20 gr. útifűmaghéj
160 ml. viz
1 tk. élesztő
1 lapos tk. só
1 tojás
2 ev. olaj
1 lapos tk cukor/ vagy ami megengedhető, vagy elhagyható, de az élesztő
miatt egy pici jó/
tetejére fokhagyma, rozmaring, só bors
A száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem a masszát, kézzel kilapogattam, hogy egy lapos lepény kenyeret kapjak. A tetejét megöntöztem olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymát ráreszeltem. és elkentem. Sóztam, nagyon pici bors, és megszórtam rozmaringgal.
Lehet még a tetejére rakni paradicsomot, / az aszaltat a tésztájába szoktam, mert a tetején megpirul/ mozarella, fekete olíva, megdinsztelt lila hagyma. Esetleg oregánó, kakukkfű. Bár legtöbbször én csak így készítem el.
Betettem a sütőbe, 30 fokon 1/2 óráig kelesztettem, majd 200 fokon addig sütöttem, míg a teteje egy picit megbarnult. Túlsütni nem kell, mert akkor megég rajta a rozmaring.
Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk.A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tojást,sót,a tejfölt valamint a felfuttatott élesztőt.Jól összegyúrjuk.1 órá...
Elkészítési idő:A száraz összetevőket, porokat, átszitálom. 2 A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok....
Elkészítési idő:A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: