előtészta:
120 g liszt
4 g élesztő
80 g víz
50 dkg liszt
1,5 tk só
3 ek olaj
3 cs korpa
1,5 dl joghurt /kefir, tejföl
1 dkg élesztő
... dl víz
Dagasztani. 30 perc pihi.12 fele osztani,gömböket formálni. 10 - 15 perc kelés.Kinyújtani /háromszög/.20 x 40 cm, kis vajjal kenni,feltekerni.
20 perc pihi Spriccelni. 200 fok 15 - 20 perc
Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani. Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés. Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni. Lekenni vízzel. Tepsi, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagymát.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA kenyér szeleteket megkenem mustárral, erre rászórom a medvehagyma csíkokat. A virsliket hosszában félbevágom, vágott felükkel lefelé helyezem a mustáros, medvehagymás kenyérre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű