menu

Családireceptkönyv.hu

78.Magos süti


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 csésze liszt (1 csésze 200 ml);
2 evőkanál liszt pluszban;
1 teáskanál sütőpor;
¼ teáskanál só;
200 gramm vaj;
1 csésze cukor;
1 evőkanál vanília esszencia;
reszelt narancshéj;
4 tojás;
150 gramm joghurt;
3 evőkanál tej;
100 gramm fekete mazsola;
100 gramm fehér mazsola;
100 gramm őrölt dióbél;
200 gramm szezámmag;
egy marék darabolt mandula;

öntet
100 gramm tejszín;
5 evőkanál cukor;
vaníliakivonat;

Elkészítés:


Vajazzunk ki egy kerek sütőformát, majd vékonyan szórjuk meg liszttel.

Keverjük el a lisztet a sütőporral és a sóval, ezután szitáljuk át, majd tegyük bele a mazsolát, az összes magot, a diót, és keverjük el egyenletesen.

A szobahőmérsékletű vajat addig keverjük a cukorral, míg egy egyenletes krémet kapunk. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a vaníliát, majd a tojásokat egyenként.

A joghurtot keverjük el a tejjel, majd adjuk a masszához, majd a legvégén keverjük hozzá a sütőporos lisztet. Öntsük a masszát a sütőformába, majd süssük 40-45 percig, míg szép pirult lesz. Csak azután vegyük ki a formából, miután jól kihűlt.

Az öntetet csak azután készítsük el, majd egyből tegyük a kihűlt tésztára. Keverjük el a tejszínt, a cukrot és egy csipet sót, majd tegyük egy lábasban a tűzre. Addig kevergessük, míg a cukor felolvad, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot, és keverjük még kb. 10 percig, amíg kissé karamellizálódik a cukor. Mikor szép karamell színe lesz, öntsük a sütemény tetejére, majd vágjuk fel azelőtt, mielőtt teljesen kihűlne az öntet. Vigyázzunk, hamar megszilárdul.

Az öntet helyett tehetünk rá olvasztott csokoládét, de egyszerűen hagyhatjuk csak úgy simán is.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós őzgerinc (Rupáner)
Túrós őzgerinc (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra. 2. Egy őzgerinc formát kivajazunk. 3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük. 4. Egy kisebb ed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egytojásos kevert süti (Sóbors)
Egytojásos kevert süti (Sóbors)

A lisztet tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, beleszórjuk a lisztes keveréke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Falatnyi kürtöskalács kifli
Falatnyi kürtöskalács kifli

Elkészítése: 1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás pufi-duci palacsinta
Almás pufi-duci palacsinta

1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, félreteszem 2. Egy másik edényben kikeverem a tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk