menu

Családireceptkönyv.hu

Magos süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csésze liszt (1 csésze 200 ml);
2 evőkanál liszt pluszban;
1 teáskanál sütőpor;
¼ teáskanál só;
200 gramm vaj;
1 csésze cukor;
1 evőkanál vanília esszencia;
reszelt narancshéj;
4 tojás;
150 gramm joghurt;
3 evőkanál tej;
100 gramm fekete mazsola;
100 gramm fehér mazsola;
100 gramm őrölt dióbél;
200 gramm szezámmag;
egy marék darabolt mandula;

öntet
100 gramm tejszín;
5 evőkanál cukor;
vaníliakivonat;

Elkészítés:


Vajazzunk ki egy kerek sütőformát, majd vékonyan szórjuk meg liszttel.

Keverjük el a lisztet a sütőporral és a sóval, ezután szitáljuk át, majd tegyük bele a mazsolát, az összes magot, a diót, és keverjük el egyenletesen.

A szobahőmérsékletű vajat addig keverjük a cukorral, míg egy egyenletes krémet kapunk. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a vaníliát, majd a tojásokat egyenként.

A joghurtot keverjük el a tejjel, majd adjuk a masszához, majd a legvégén keverjük hozzá a sütőporos lisztet. Öntsük a masszát a sütőformába, majd süssük 40-45 percig, míg szép pirult lesz. Csak azután vegyük ki a formából, miután jól kihűlt.

Az öntetet csak azután készítsük el, majd egyből tegyük a kihűlt tésztára. Keverjük el a tejszínt, a cukrot és egy csipet sót, majd tegyük egy lábasban a tűzre. Addig kevergessük, míg a cukor felolvad, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot, és keverjük még kb. 10 percig, amíg kissé karamellizálódik a cukor. Mikor szép karamell színe lesz, öntsük a sütemény tetejére, majd vágjuk fel azelőtt, mielőtt teljesen kihűlne az öntet. Vigyázzunk, hamar megszilárdul.

Az öntet helyett tehetünk rá olvasztott csokoládét, de egyszerűen hagyhatjuk csak úgy simán is.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 5 hozzávalós mikrós fehérjesüti
5 hozzávalós mikrós fehérjesüti

Az alapanyagokat csomómentesre keverjük, és beleöntjük két müzlistálba, majd a mikróba helyezzük, és egy-másfél perc alatt készre melegítjük (attól függ, mennyire szeretnénk szotty...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés alagút sütés nélkül (Rupáner)
Gesztenyés alagút sütés nélkül (Rupáner)

1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűtőbe tesszük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos bögrés
Mákos bögrés

1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedveseket. 2. Összeforgatjuk a két tál tartalmát és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 3. 180 fokra előmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors, csokoládés banánkenyér bögrésen (Rupáner)
Gyors, csokoládés banánkenyér bögrésen (Rupáner)

1. A vajat, a cukrot, és a tojást kikeverjük, majd a pürésített vagy villával összetört banánt hozzáadjuk. Ha késes aprítót használunk, akkor az eddigi hozzávalók mehetnek bele egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk