50 dkg liszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g)
2 dkg (20 g) friss élesztő v. 7 g por
2 tk (10 g) só
A tej, víz össze hozzá tejföl, langyos.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Dagasztás.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 fele osztani,gombóccá .
10 perc pihi,formázni.
A tészta nagyon ruganyos nagyon vékonyan olajozott felületen szép vékonyra nyújtani, szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.
Sütőpapíros tepsin 30 perc kelesztés.
220 fok alul felül sütésen. A sütő aljába 1 dl víz /gőz./,
spriccelni vízzel a kifliket.
10-15 perc sütés után elkezd pirulni, levenni a hőmérsékletet 200 fokra és bekapcsolnia légkeverést.
3-5 perc alatt pirosra sütni, vízzel spriccelni.
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy elektromos keverőben közepes sebességen keverjük össze a hozzávalókat. Gyúróprogrammal vagy kézzel gyúrjuk simára, kb 5-10 perc. Kenjünk ki egy edényt olivaolajjal, forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű