50 dkg liszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g)
2 dkg (20 g) friss élesztő v. 7 g por
2 tk (10 g) só
A tej, víz össze hozzá tejföl, langyos.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Dagasztás.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 fele osztani,gombóccá .
10 perc pihi,formázni.
A tészta nagyon ruganyos nagyon vékonyan olajozott felületen szép vékonyra nyújtani, szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.
Sütőpapíros tepsin 30 perc kelesztés.
220 fok alul felül sütésen. A sütő aljába 1 dl víz /gőz./,
spriccelni vízzel a kifliket.
10-15 perc sütés után elkezd pirulni, levenni a hőmérsékletet 200 fokra és bekapcsolnia légkeverést.
3-5 perc alatt pirosra sütni, vízzel spriccelni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt kevés cukorral, a kimért lisztből elvett kevés liszttel felfuttatjuk majd bedagasztjuk a tésztát (vizet fokozatosan adjuk hozzá) míg el nem válik az edény falától. Kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zse...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű