menu

Családireceptkönyv.hu

266. Böllér pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
1,5 tk só
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 kk cukor
20 dkg tejföl
15 dkg zsír

kenés:1 tojás,1 tk tejföl

tetejére: 10 dkg sajt


Elkészítés:


Élesztő fut. Hozzá a többi anyag és dagasztani.
Nagy edénybe éjszakára hűtőbe keleszteni.
0.5 cm téglalappá nyújtani.
Egyszer hajtani négyrét. Mint az A4-es lapot,először félbe, majd azt is félbe hajtani.
20 perc pihi.
Ujjnyi vastagra nyújtani,rácsozni. Szaggatni 6 cm szaggatóval.
30 perc pihi.
Lekenni tojásos tejföllel. Megszórjuk sajttal.
180 fok hőlégkeverés 20 perc.

266. Böllér pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom vajas pogácsa
Finom vajas pogácsa

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Hűtőben kelt pogácsa
Hűtőben kelt pogácsa

Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk.Ekkor lisztezett felüle...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Fokhagymás sajtos rud
Fokhagymás sajtos rud

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk pogácsatészta állagúvá, a fokhagymát összezúzzuk. Ízlés szerint mehetnek bele a különböző fűszerek, tapasztalatom szerint elveszik a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 1 órahosszát kelesztem. Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom Pogácsaszaggatóval kiszaggatom. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk