30 dkg sima liszt
pici só
1 tojás
2 dl tejföl
rátét:
7 dkg liszt
7 dkg zsír v. margarin
töltelék: 1 rúd
30 dkg tehéntúró
1 ek gríz
1 tojássárga
1 tojásfehérjehab
2 ek cukor
1 ek tejföl
citromhéj,mazsola,vaníliás cukor
töltelék: 1 rúd
50 dkg reszelt alma,cukor,fahéj, 1 ek morzsa v. dió
tetejére:
kevés olajjal elkevert tejföl
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 7 dkg lisztet kikeverjük a 7 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
az élesztöt felfuttatjuk -összegyúrunk mindent kivéve a kakaót --duplára kelesztjük -a megkelt tésztát ketté osztjuk -az eggyikbe belekeverjük a kakaót -kinyújtjuk kerekre a k...
Elkészítési idő: 90Az égetett tésztához A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha gombócba áll...
Elkészítési idő: 1 óraA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: 50 percA tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhely...
Elkészítési idő: 6