1 kg csipkebogyó
2,5 - 3 l víz
40 polisett vagy 20 -50 dkg cukor
A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál.
Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira.
Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni
Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzni. 15 -30 perc,ha köpköd,jó
Üvegbe tenni, fejjel lefelé fordítani pár perc,majd
Száraz dunsztba tenni.
Az epret megtisztítjuk, az egészen nagy szemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk. A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, m...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA rózsaszirmokat mossuk meg és tegyük fel főni 3 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a víz színe szép pirossá nem válik, a szirmok megpuhulnak, kifehérednek. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és kristálycukrot lábasba töltve, néha megkeverve (hogy le ne égjen) szirupot főzök belőle. Felforralom, majd félreteszem hűlni. Víz és kristálycukor: a teljes oldódásig o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű