menu

Családireceptkönyv.hu

323.Isler - alaprecept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g liszt
120 g hideg vaj kockákra vágva
70 g darált olajos mag /dió,mogyoró /
60 g porcukor
1 cs só
1 tojás

Töltelék:
5-6 ek. sűrűbb lekvár

Bevonás:
200 g csokoládé

Elkészítés:


Az omlós tésztához az összes hozzávalót a tojás kivételével egy S-késes aprítógépben vagy kézzel morzsásra dolgozni. Hozzá a tojás és gyorsan összegyúrni a tésztát. A kész tésztát alufóliába csomagolni, és a hűtőbe tenni kb. két órára.
A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtani, és korongokat szaggatni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tenni, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütni. Ha a széle színesedik már jó. Hagyom kihűlni.
töltés:
Ha nem elég sűrű a lekvárunk, érdemes egy kevés pektinnel átforralni. A lekvár sűrűségétől függően 150 grammhoz 2-3 gramm pektint érdemes számolni. A pektint összekeverni egy evőkanál cukorral, melegítés közben a lekvárhoz adni, majd egy-két percig forralni és teljesen kihűteni. A lekvárral összeragasztani a kihűlt tésztakorongokat.

A bevonáshoz a csokoládét megolvasztani és hűteni. A lekvárral összeragasztott korongokat két ujjal óvatosan megfogni, és belemártani a csokiban.Lerázni a felesleget, majd sütőpapírral bélelt tálcára tenni, hűtőbe tenni, míg a csokoládé megszilárdul.
Kiszúró 6 cm, kb 20 db

.

323.Isler - alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mikrós kókuszkrémes-kakaós kráter
Mikrós kókuszkrémes-kakaós kráter

A tészta: Minden hozzávalót egy tálban egynemű masszává keverünk, majd beleöntjük egy müzlis tálba. Betesszük a mikróba, és 4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és egy kis tányé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elronthatatlan diétás zabpalacsinta
Elronthatatlan diétás zabpalacsinta

Elkészítés: A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kozák sapka
Kozák sapka

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Ferrero keksz
Ferrero keksz

A lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk