Családireceptkönyv.hu

436.Isler - alaprecept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g liszt
120 g hideg vaj kockákra vágva
70 g darált olajos mag /dió,mogyoró /
60 g porcukor
1 cs só
1 tojás

Töltelék:
5-6 ek. sűrűbb lekvár

Bevonás:
200 g csokoládé

Elkészítés:


Az omlós tésztához az összes hozzávalót a tojás kivételével egy S-késes aprítógépben vagy kézzel morzsásra dolgozni. Hozzá a tojás és gyorsan összegyúrni a tésztát. A kész tésztát alufóliába csomagolni, és a hűtőbe tenni kb. két órára.
A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtani, és korongokat szaggatni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tenni, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütni. Ha a széle színesedik már jó. Hagyom kihűlni.
töltés:
Ha nem elég sűrű a lekvárunk, érdemes egy kevés pektinnel átforralni. A lekvár sűrűségétől függően 150 grammhoz 2-3 gramm pektint érdemes számolni. A pektint összekeverni egy evőkanál cukorral, melegítés közben a lekvárhoz adni, majd egy-két percig forralni és teljesen kihűteni. A lekvárral összeragasztani a kihűlt tésztakorongokat.

A bevonáshoz a csokoládét megolvasztani és hűteni. A lekvárral összeragasztott korongokat két ujjal óvatosan megfogni, és belemártani a csokiban.Lerázni a felesleget, majd sütőpapírral bélelt tálcára tenni, hűtőbe tenni, míg a csokoládé megszilárdul.
Kiszúró 6 cm, kb 20 db

.

436.Isler - alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL

1. Gyúrjuk össze a linzer tésztáját: a lisztet öntsük egy tálba, tegyük bele a cukrot és a kockára vágott hideg vajat, és a két tenyerünk között dörzsölgessük össze addig, amíg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSOKOLÁDÉS SZELET SÜTÉS NÉLKÜL
CSOKOLÁDÉS SZELET SÜTÉS NÉLKÜL

A kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandula
Avatar Gedei Péterné Kedvelnék
Mandula

A hozzávalókat jól összegyúrjuk és a formát vékonyan megtöltjük és sütjük. Ha megsült óvatosan kiütjük a formából. Krém: A porcukrot és a tojásokat gőz fölött masszává főzzük á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Diós-citromos kalács
Diós-citromos kalács

A tésztához a tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a vaníliás cukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és a citrom levét, végül a felfut...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk