Előtészta:
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
7 g porélesztő
4 dl víz
40 dkg sima liszt /BL 55 /
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
2 ek burgonyapehely v. főtt krumpli
4 dl víz
1 ek só
1 ek zsír
1 kk fokhagymapor
Dagasztani, 3 x 30 percenként hajtogatni. Osztani,nyújtani,formázni.
Lekenni tojással,megszórni magokkal. 30 - 60 perc pihi.
180 fok 45 perc sütés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a kefírt és az élesztős tej, ill. olaj hozzáadásával té...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni. Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű