Előtészta:
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
7 g porélesztő
4 dl víz
40 dkg sima liszt /BL 55 /
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
2 ek burgonyapehely v. főtt krumpli
4 dl víz
1 ek só
1 ek zsír
1 kk fokhagymapor
Dagasztani, 3 x 30 percenként hajtogatni. Osztani,nyújtani,formázni.
Lekenni tojással,megszórni magokkal. 30 - 60 perc pihi.
180 fok 45 perc sütés
30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés Az élesztőt és a teáskanál cukrot a langyos tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát, majd lefedve betesszük egy éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adjun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb tálkába, öntsük rá a cukorral ízesített langyos tejet, majd lefedve futtassuk fel. A lisztet szitáljuk tálba, szórjuk rá a sót és burgonyapel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű