Előtészta:
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
7 g porélesztő
4 dl víz
40 dkg sima liszt /BL 55 /
40 dkg kenyérliszt / BL 80 /
2 ek burgonyapehely v. főtt krumpli
4 dl víz
1 ek só
1 ek zsír
1 kk fokhagymapor
Dagasztani, 3 x 30 percenként hajtogatni. Osztani,nyújtani,formázni.
Lekenni tojással,megszórni magokkal. 30 - 60 perc pihi.
180 fok 45 perc sütés
Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépp...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...
Elkészítési idő: 1 óraA tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...
Elkészítési idő: