400 g kenyérliszt vagy kevert liszt
2,5 dkg élesztő
50 ml tej
200 ml víz
15 g só
1 tk cukor
2 ek olaj
1 ek sikér
A lisztet átszitáljuk tgeyuk bele a sikért, a sót, keverjük össze, majd mehet bele a tej a víz az olaj a cukor és végül az élesztő.
Kezdődhet a dagasztás kézzel vagy géppel.
Ezután 40 perc kelesztés egy kelesztőtálban.
A tésztát fordítsuk rá egy lisztezett felületre és vágjuk három egyforma részre. Ezután egyesével a tésztákat húzzuk befelé a széléről, és gombócokat készítünk. Én itt tettem bele a szárított paradicsomot a tésztába. A három gombócot 15 percig letakarva pihentessük.
Ezután alakítsuk ki a bagett formát ujjainkkal nyomjuk szét a tésztát majd szorosan kezdjük el feltekerni úgy hogy a tészta végeit elvéknyitjuk.
Egy belisztezett konyharuhára teszük egyesével a bagettekez úgy hogy ne érjenek egymáshoz, egy kis liszttel szórjuk meg a vehettek tetejét, majd letakarva 40 percig újra kelesztjük.
Ezalatt az idő alatt 225 fokra melegítsük elő a sütőt a tepsivel együtt. Tegyünk egy lábasba forró vizet és helyezzük el a sütőbe, hogy legyen göz.
Amikor letelt az idő a tepsit vegyük ki a sütőből és egy sütőpapirt tegyünk rá majd egyesével helyezzük el rajta a bagetteket egy pengével vágjuk be a bagettek tetejét és tegyük vissza a sütőbe.
Kb. 20-25 perc alatt megsülnek a bagettek.
A 200 g lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet. Belemorzsoltam a 20 g friss élesztőt, alaposan összekevertem. Lefedtem egy tányérral a tála...
Elkészítési idő: 1 óra 15 pSima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...
Elkészítési idő: 1 óraAz élesztőt és a sót feloldom a meleg vízben, hozzáadom a joghurtot, a zöldfűszereket, az olajat és a liszteket, majd kézzel addig dagasztom a tésztát, amíg cipóvá áll össze és a t...
Elkészítési idő: