400 g kenyérliszt vagy kevert liszt
2,5 dkg élesztő
50 ml tej
200 ml víz
15 g só
1 tk cukor
2 ek olaj
1 ek sikér
A lisztet átszitáljuk tgeyuk bele a sikért, a sót, keverjük össze, majd mehet bele a tej a víz az olaj a cukor és végül az élesztő.
Kezdődhet a dagasztás kézzel vagy géppel.
Ezután 40 perc kelesztés egy kelesztőtálban.
A tésztát fordítsuk rá egy lisztezett felületre és vágjuk három egyforma részre. Ezután egyesével a tésztákat húzzuk befelé a széléről, és gombócokat készítünk. Én itt tettem bele a szárított paradicsomot a tésztába. A három gombócot 15 percig letakarva pihentessük.
Ezután alakítsuk ki a bagett formát ujjainkkal nyomjuk szét a tésztát majd szorosan kezdjük el feltekerni úgy hogy a tészta végeit elvéknyitjuk.
Egy belisztezett konyharuhára teszük egyesével a bagettekez úgy hogy ne érjenek egymáshoz, egy kis liszttel szórjuk meg a vehettek tetejét, majd letakarva 40 percig újra kelesztjük.
Ezalatt az idő alatt 225 fokra melegítsük elő a sütőt a tepsivel együtt. Tegyünk egy lábasba forró vizet és helyezzük el a sütőbe, hogy legyen göz.
Amikor letelt az idő a tepsit vegyük ki a sütőből és egy sütőpapirt tegyünk rá majd egyesével helyezzük el rajta a bagetteket egy pengével vágjuk be a bagettek tetejét és tegyük vissza a sütőbe.
Kb. 20-25 perc alatt megsülnek a bagettek.
tej, víz, élesztő, cukor fut liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni 200 fok 20-25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az első lépés, hogy este elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy...
Elkészítési idő: 160perc+ 1éjsza Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztóprogramot indítunk, sima, fényes tésztát dagasztunk. 45 percig kelesztjük fedeles tálban, kicsit átnyomkodjuk, formázzuk, szil...
Elkészítési idő: 3 óra+előtészta Nehézség: Közepes