Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 60 dkg liszt
• 3,2 dl tej
• 1 tojás
• 1 mk. só
• 2-3 ek. cukor
• 8 dkg olv. vaj
• 2,5 dkg élesztő
Ezalatt elkészítettem a tölteléket:
• 50 dkg túró
• 2 csapott ek. búzadara
• 4 ek. cukor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 10 dkg mazsola
• 2 tojás sárgája
• 2 tojásfehérje kemény habbá verve

Elkészítés:


Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtom. 10x10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.
A négyzetek sarkait középen összefogom, csavarok rajta egyet:
Sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatom őket, hagyom kb. 20 percig pihenni, végül lekenem felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig.

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztattam.
Kelesztőtálban (vagy a kikapcsolt gépben) hagytam duplájára kelni.

Túrós batyu Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Öregtészta
Öregtészta

Az öregtészta nem más, mint egy túlkelt tészta és már nagyon régóta használják kenyér sütéshez, péksüteményekhez, mert sokkal lazább szerkezetű, finomabb lesz tőle a kisült termék....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
369. Zsemle 1.
369. Zsemle 1.

Dagasztani, duplájára keleszteni. Közben 20 perc után kissé átgyúrni, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, 10 dkg darabokra vágom, egyenként gömbölyítem őket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Ropogós kiflt
Ropogós kiflt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk