6 krumpli
12 dkg vaj
15 dkg reszelt trappista sajt
1 kis tejföl
4 gerezd fokhagyma
só
bors
friss petrezselyemzöld
A meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A feltéthez a vajat kikeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és a petrezselymet. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd a lecsöpögtetett és az olajjal vékonyan tepsibe sorakoztatott krumplira öntjük, végül egyenletesen eloszlatjuk rajta. A krumplit 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisütött tepertőt még langyosan megdaráljuk a hagymával, a petrezselyemzölddel és a szárával. Simára összekeverjük a ketchuppal, mustárral, törött borssal, formába töltjük, és hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgával, az édesítőszerrel és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, és tejföllel kikeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a lereszelt sörretket és az apróra vágott lilaha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű