80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 evőkanál cukor,
5 dl tej,
1 csapott evőkanál só,
2 dl étolaj (NEM kell bele tojás!!).
Töltelékhez
sonka kockára vágva (30 dkg),
2 db lilahagyma,
2 db kukorica konzerv,
sajt reszelt (25-30 dkg),
2 db fokhagymagerezd,
1 db nagy tejföl,
Tetejére
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 csapott evőkanál szezámmag
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál lenmag
1 dl langyos tejben tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra)
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Nekem nem kell bele bacon!!!
A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk össze, én ezt celluxszal ragasztottam össze. Majd alufóliába betekertem őket. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű