fél kg liszt
3 dl víz
egy zacskó szárított vagy fél kocka friss élesztő
egy kiskanál só
dagaszt, 1 óra pihi,
8 fele oszt ,kel duplára
200 fok, gőz, sütőzacskó
20 - 30 perc
ha kicsi a zacskó elvágni, alája és föléje is tenni
A langymeleg vízbe belemorzsolom a kimért élesztőt (de az se legyen hideg), rá a kimért “lisztegyveleget”, sót és kókuszzsírt. Olajos kézzel “gyurmázom”, egyneműsítem a tésztát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban habosra keverjük a lisztet és a sót. Tartsa félre. A tejet és a vizet összekeverjük és melegre melegítjük. Adjunk hozzá cukrot és keverjük feloldódni. Add hozzá az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű