fél kg liszt
3 dl víz
egy zacskó szárított vagy fél kocka friss élesztő
egy kiskanál só
dagaszt, 1 óra pihi,
8 fele oszt ,kel duplára
200 fok, gőz, sütőzacskó
20 - 30 perc
ha kicsi a zacskó elvágni, alája és föléje is tenni
Kimérem a tészta hozzávalóit. Egy igen egyszerű kelttésztát dagasztottam. A zsiradékot szándékosan hagytam ki, a töltelékből elég kerül majd a tésztába. A bedagasztott tésztát harm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt ne, futtassuk,hanem csak langyos tejbe eláztassuk kevés cukorral.A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk,gyorsan de alaposan.Hüvös helyen pihentessük 15-20 percet. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk. 2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól kidolgozom. Sima felületű, jól kezelhető tésztát kell kapnunk 40 percig meleg helyen kelesztettem. Ezalatt a duplájára kell kelnie. Majd kicsit óvatosan átgyúrom és ketté ves...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű