70 dkg csirkecomb filé
10 dkg sós szalonnát kockázva,
1 gerezd fokhagymát,
sót, borsot
piros és zöld papriká
2 dl vizet,
fél dl olvasztott zsír
1 evőkanál pirospaprika
70 dkg csirkecomb filét kockára vágtam, aprítógépbe tettem, hozzáadtam 10 dkg sós szalonnát kockázva, 1 gerezd fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, majd pépesítettem. Lehet darabosabbra is hagyni, ki hogy szereti. Kis kockára vágott piros és zöld paprikával ízesítettem. A masszát nagyobb méretű sütőzacskóra helyeztem, feltekertem, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A két végét szorosan elkötöttem a zacskóból előzőleg levágott 2 újjnyi széles csíkokkal. (Mintha szaloncukrot csomagolnánk be.) A húsrudat egy jénaiba tettem, alá öntöttem 2 dl vizet, több helyen megszurkáltam a sütőzacskót és 180 fokon 1 órát hőkezeltem. A kész sonkát fél dl olvasztott zsír és 1 evőkanál pirospaprika keverékével kentem le, majd szines őrölt borsot szórtam a tetejére. Kis pihentetés után nagyon szépen lehetett szeletelni.
70 dkg csirkecomb filét kockára vágtam, aprítógépbe tettem, hozzáadtam 10 dkg sós szalonnát kockázva, 1 gerezd fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, majd pépesítettem. Lehet darab...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz