1,kg 30 dkg marhacomb
70 dkg sertéscomb
20 dkg szalonna
3 dl dermedèsig lehűtött víz
.Fűszerek 2,30 kg húshoz
4 dkg sima asztali jódmentes só
1 dkg pác só
1 tk fokhagymapor, bors, gyömbér, szerecsendió,pirospaprika
1 ek burgony keményítő
Párizsi egyszerű de mégis a legnehezebb elkèszíteni mert nem lehet darabos krémes állagúnak kell.lenni , szerencsére van jó Bosch húsdarálóm aminek legkisebb lyukú betéttel darálva teljesen pépesre darálja
6 l.dagasztó géppbe rakom keverő lapátjàval.magas fokozatra kapcsolva kevertetem a fűszerekkel kissé jeges vízzel .
Egy éjszakára hűtőbe teszem , másnap kg ként 1 evőkanál burgonya kemènyítővel jól bekeverem , lehet tölteni főzhető bèlben vagy sonkaprésben .
60 fokon indítani a főzést 1 óra utána 76 fokon belső maghő 72 - 73 fokig .
Hideg vizben pàr percig sokkolni kihűteni .
Ezzel kèsz a finom Párizsi 👍
Lehet simàn sertèshúsból , pulyka , vagy csírke azoknak kevesebb víz kell marhahús többet felvesz .
2 kg hoz 2 dl .
.
70 dkg csirkecomb filét kockára vágtam, aprítógépbe tettem, hozzáadtam 10 dkg sós szalonnát kockázva, 1 gerezd fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, majd pépesítettem. Lehet darab...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPárizsi egyszerű de mégis a legnehezebb elkèszíteni mert nem lehet darabos krémes állagúnak kell.lenni , szerencsére van jó Bosch húsdarálóm aminek legkisebb lyukú betéttel darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát, a csülköt, a 10 dkg mozaikon kívűl, és a tokaszalonnát késes aprítóval össze vágjuk ha szüksége kevés folyadékkal segíthetjük a pépesítést, aztán még kisebb adagokban r...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz