Családireceptkönyv.hu

667. Óriás kifli 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kálci
65 dkg (650 g) BL 55 búzafinomliszt
10 g (2 tk) só
2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
30 g olaj

Gábor
Finom liszt: 360 g
Friss élesztő: 11 g, vagy por 3 g
Só: 6 g
Cukor: 6 g
olaj: 12 g
Tej: 110 - 120 ml
Víz: 110 - 120 ml

Elkészítés:


Kálci
Belemérjük egy edénybe a lisztet, amibe belekeverjük a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ahová belemorzsoljuk az élesztőt.
A vizet kézmelegre melegítjük és ráöntjük az élesztőre.
Várunk pár percet, hogy felfusson az élesztő, majd belemérjük az olajat is. Kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és hagyjuk kelni 20 percig, ekkor kicsit átgyúrjuk, és ismét hagyjuk 20 percig kelni.
Amikor letelt az idő, akkor kiborítjuk a pultra és elfelezzük.
Mindkét feléből kis cipót formázunk és 10 percig hagyjuk kelni. Ekkor jöhet a kifli formázása. Egy fontos, hogy NE LEGYEN SZOROS, szóval csak lazán tekerjük fel, de azért adjunk feszességet a tésztának.
Ezután megint nincs dolgunk egy darabig, mert kelni hagyjuk legalább 30-45 percig. A lényeg, hogy a tésztát óvatosan megnyomva puhának érezzük a felületét. Lespricceljük vízzel a megkelt kifliket, ezután mehet a sütőbe sülni.
Szilikonos sütőpapírral leterített tepsin, alsó-felső sütési módban, 230 o C-on kb. 20 percig gőzzel telített sütőtérben sütjük.
Kivesszük, lespricceljük hideg vízzel és minél hidegebb helyre tesszük, hogy a gyors hőmérséklet-különbség miatt szépen becserepesedjen a felülete.

Gábor
elkészítés mint Kálci


667. Óriás kifli 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szezámpelyhes maglisztes kenyér
Szezámpelyhes maglisztes kenyér

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-küön tálban kevertem össze, majd a folyadékot a maglisztekhez adtam, robotgéppel összekevertem és a kész masszát 10 percig állni hagytam. E...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Kelesztés nélküli kakaós csiga
Kelesztés nélküli kakaós csiga

200 fokra előmelegítem a sütőt. A túrót a porcukrot tejet olajat összekeverjük végén a lisztel elkevert sütőport összegyúrjuk. 3 mm vastagra nyújtom olajjal kenjük a tésztát meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
342.Olasz zsemle
342.Olasz zsemle

Élesztő, cukor fut. Liszt,só, tej, olaj, víz dagaszt. Hengert formál, 8 felé oszt. 30 perc kel. 10 x 20 cm nyújt, felteker. 30 perc pihi. Vízzel spiccel. 200 fok 20 - 25 perc....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk