liszt: 300g
Só: 1 csipet
Cukor: 170g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Sütőpor: 15g
Napraforgóolaj: 120g
Tojás: 3db
Narancslé: 130ml
Reszelt (bio) narancshéj: 12g
Kandírozott narancshéj: 70g
Vágott dió: 65g
Tortadara: 120g
1. A cukrok habosítása a tojásokkal
2. A reszelt narancshéj, az olaj, és a narancslé hozzákeverése.
3. A liszt, a sütőpor, és a só elkeverése, majd fokozatos adagolásuk a nedves összetevőkhöz, folyamatos keverés mellett.
4. A kandírozott narancshéj, és a tortadara elkeverése a tésztában.
5. A vágott dió elkeverése kézi eszközzel.
6. Zsiradékkal kezelt (ajánlott formaleválasztó spré) kuglóf sütőformába töltés.
7. Sütés: 160C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 60 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!
8. Minőségi anyagú forma használata esetén a sütemény 5-10 perc hűtés után a formából egyszerűen kiforgatható.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal. A búzadarát a túróval elkeverjük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tojások sárgáját, a citrom...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű--Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. --A cukrot a to...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűFelverjük a tojások fehérjét, pici sóval. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a citrom héjját és levét, majd hozzá keverjük a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű