este: 20 dkg liszt
1,3 dl víz
4 g élesztő
reggel: 2,8 - 3,2 dl víz
2 tk só
2 ek olaj
cs. aszkorbinsav
2 ek burgonyapehely v. főtt burgonya
50 dkg liszt
1 tk cukor
1 dkg élesztő
Dagaszt,kel 1/2 - 1 óra duplára.
Oszt,gömbölyít,kézzel ellapít.Fentről középre hajt lenyomkod, lentről középre lenyomkod. Fent behajt tenyérélével lenyomkod.Újra behajt nyomkod. Újra hajt,de már az alsó széléhez.Megfordít középen összecsipked,kicsit görget. Terítő tészta,terítő behajt stb, letakar
30 p pihi, spicc
200 - 220 fok 20 -25 perc
hosszú 40 cm vagy
kisebb 15 - 20 cm
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy jó nagy keverőtálat. A lisztet, sót, és cukrot keverd össze, majd szórd bele az élesztőt, majd a tejet és az olajat is öntsd bele. Do...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVerjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes