Hozzávalók a tésztához:
12 dkg vaj
4 púpos evőkanál liszt
4 dl tej
Só
Bors
4 db tojás
A töltelékhez:
Egy fej brokkoli
1 db tömlős sajt
15 dkg reszelt sajt
2 db tojás
Só
Bors
Szerecsendió
1 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Elkészítés: a vajat megolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk rajta, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük. a besamelhez keverjük egyenként a tojások sárgáját, majd a fehérjékből vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen átfordítjuk egy másik sütőlapra. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, a bacont kiolvasztjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és tömlős sajtot, a tojásokat, a zsemlemorzsát, és végül a brokkolit, fűszerezzük sóval, borssal, kevés szerecsendióval és villával elkeverjük. Ezt a masszát rákenjük a tésztára, és a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A rizst annyi vízbe felrakni, ami ellepi és sót, és a vajat belerakjuk. Ha a vizet felszívta, hozzáöntjük a tejet, és jó sűrűre főzzük,kihűtjük. A cukrot, a citrom héját és a tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű1. A megmosott céklát feltesszük főzni. Érdemes szőröstül-bőröstül, mert így sokkal kevesebb megy veszendőbe a pucolás során. 2. Feltesszük a brokkolit is főni, a már forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű