1/2 póréhagyma
1 hámozottparadicsom-konzerv
1 sárga vagy zöld színű kaliforniai paprika
3 közepes gombafej
2 vagy 3 tojás
1 nagy csomag petrezselyem
1 ek olívaolaj
Worcestershire-szósz
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
egy csipet csilipehely
A póréhagymát hosszában elfelezzük, majd vékonyra szeleteljük, a paprikát falatnyi 2x2 cm-es kockákra aprítjuk, a gombákat vékonyra szeleteljük.
A serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon 2 percet pároljuk rajta a póréhagymát. Hozzádobjuk a paprikát és a gombát, megsózzuk és újabb 2 percet pirítjuk kicsit magasabb hőfokon. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot, és fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, a borssal és a csilipehellyel – együtt főzzük közepes lángon további 4 percet.
A fakanál fejével kialakítunk két mélyedést a szószban és egyenként beleütjük a tojásokat, mintha csak tükörtojást készítenénk. 6-7 perc alatt sülnek át a tojások – közben mozgathatjuk őket egy kicsit a széleknél, hogy a fehérje minden részét érje a hő.
Amint elkészült, elzárjuk alatta a lángot és (ízlés szerint) megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Frissen készült pirítóssal kínáljuk, mert azzal a legjobb felitatni a gazdag, fűszeres paradicsommártást.
A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA villával megszurkált krumplikat 180 Celsius fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük. Még ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz rá végig. A burgonyát konyharuhával vagy sütőkesztyűve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd ki...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű