menu

Családireceptkönyv.hu

Shakshuka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 póréhagyma
1 hámozottparadicsom-konzerv
1 sárga vagy zöld színű kaliforniai paprika
3 közepes gombafej
2 vagy 3 tojás
1 nagy csomag petrezselyem
1 ek olívaolaj
Worcestershire-szósz
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
egy csipet csilipehely

Elkészítés:


A póréhagymát hosszában elfelezzük, majd vékonyra szeleteljük, a paprikát falatnyi 2x2 cm-es kockákra aprítjuk, a gombákat vékonyra szeleteljük.
A serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon 2 percet pároljuk rajta a póréhagymát. Hozzádobjuk a paprikát és a gombát, megsózzuk és újabb 2 percet pirítjuk kicsit magasabb hőfokon. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot, és fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, a borssal és a csilipehellyel – együtt főzzük közepes lángon további 4 percet.
A fakanál fejével kialakítunk két mélyedést a szószban és egyenként beleütjük a tojásokat, mintha csak tükörtojást készítenénk. 6-7 perc alatt sülnek át a tojások – közben mozgathatjuk őket egy kicsit a széleknél, hogy a fehérje minden részét érje a hő.
Amint elkészült, elzárjuk alatta a lángot és (ízlés szerint) megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Frissen készült pirítóssal kínáljuk, mert azzal a legjobb felitatni a gazdag, fűszeres paradicsommártást.

Shakshuka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Csőben sült burgonya
Csőben sült burgonya

1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rattner-féle téli töltött káposzta
Rattner-féle téli töltött káposzta

A füstölt húst - lehetőleg tarját - előző nap (nem kuktában) lassú tűznél puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Velefőzünk 30 dkg vastag füstölt szalonnát bőre nélkül....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emőke
Muszaka
Muszaka

A krumplit karikára vágjuk és megfőzzük, a padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk kicsit, állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, majd lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük. A hagymát apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagy lyukú almareszelőn lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a káposztát,...

Elkészítési idő: 1 óra kb.
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk