Családireceptkönyv.hu

Tarhonyás hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacombfilé
3 kápia paprika
3 bögre tarhonya
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 dl száraz fehérbor
1 tk kakukkfű
1 tk pirospaprika
frissen őrölt bors

Elkészítés:


A húst kockára vágjuk.

A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.

Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.

Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

Tarhonyás hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle

A zsemlének a tetejét levágjuk,kibelezzük. A túrót összekeverjük a zsemle belével,a túróval,a tojással,a vaníliás cukorral,a cukorral, citromhéjjal,a mazsolával és a tejföllel. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos sajtos tészta a sütőből
Húsos sajtos tészta a sütőből

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos sajtos töltött zsömle
Húsos sajtos töltött zsömle

A zsemlék tetejéről levágunk egy lapot. Belsejüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsoljuk és összemorzsoljuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen lágy....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk