4 evőkanál tej,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál cukor,
50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
A csirkemájat átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és megszórjuk borssal, majoránnával. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet. A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott paradicsomot sóágyra tepsibe tesszük. Hőlégkeveréses sütőben ......... fokon egy éjszakán át szárítjuk. Aljáról a sót leszedve ledaráljuk, üvegbe töltjük. Darálás u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdarabokra vágjuk. Az olajon a hagymakarikákat 5 percig pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és az őrölt köményt, még 5 percig pároljuk. Ha kész, félretesszük. A tésztához a túrót, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű