Családireceptkönyv.hu

313. Felhő zsemle


Írta:

Adag: 16 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


800 g liszt
10 g só
10 g sütőpor
20 g cukor
40 g élesztő
400 - 500 ml tej
40 g zsír / olaj
2 tojás
40 g vaj

kenés: tejes - tojás

Elkészítés:


Liszt ,só, sütőpor, a közepébe cukor, élesztő,tej.
. Amikor felfutott, adok hozzá olajat, tojást. Dagasztani ,összeállt a tészta, hozzá hideg vaj. Tovább dagasztom. Meleg helyen 40 percet kelesztem, átgyúrni,ragad, 12 fele vágom , formázom, letakarom, 30 percet pihentetem. begyújtom a sütőt, aminek az aljába teszek egy tál vizet. Amikor lekentem a zsemléket, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 200 fokon 30 - 35 perc

Trükkök, tippek, praktikák:



313. Felhő zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dán fahéjas csiga (Szilágyi Balázs)
Dán fahéjas csiga (Szilágyi Balázs)

A dán fahéjas csiga elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót a vaj kivételével tedd egy nagy tálba (600 g liszt, 50 g cukor, 5 dkg élesztő, 2 dl langyos t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerü bajor perec, rúd vagy copf
Egyszerü bajor perec, rúd vagy copf

A hozzávalókból egy selymes tapintású tésztát dagasztok, majd letakarva 5-10 percig hagyom pihenni. 9-10 egyenlöre részre osztom és megformázom öket. Tetszés szerint, ma perecek és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
328. Kifli /békebeli
328. Kifli /békebeli

A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és egy kevés liszttel. A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, majd a felfuttatott éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk