pác:
4 kis pohár joghurt
1/2 citrom leve
petrezselyemzöld
só
bors
fűszerpaprika
1 kg csirkemell
öntett:
2 pohár joghurt, tejföl
1 db kígyóuborka
8 gerezd fokhagyma
só, bors
zöldség:
3 db paradicsom
1 fej lila hagyma
1 uborka
A pác hozzávalókat összekeverni,ráönteni a húsra. 1 órát pihentetni.
Saslik pálcára szúrni fél lilahagymát,hússzeletek.
Tepsibe állítani,köréje hasábburgonya. 220 fok 40 p sütés.
Hozzá lilahagyma ,paradicsom,uborka,saláta stb,.
Gyors gírosz:
1 cs.gyros fűszerkeveréket összekeverjük 2-3 ek étolajjal,
1 kg csíkokra vágott húst hozzáadott zsiradék nélkül forró serpenyőbe tesszük és megsütjük,
A vöröshagymát és a gombát felkockázom, a csirkemellet csíkokra vágom. Kevés olajon megpirítom a hagymát és ráteszem a húst. Ha megpirult a hús, hozzáöntöm a gombát. Saját...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Place a large shallow casserole pan on a medium heat with 250ml of water. Halve the aubergines lengthways and place in the pan. Peel, quarter and add the onions, then cover with...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: Könnyű