elő tészta:
1,5 dkg élesztő
20 dkg liszt
1,5 dl tej
40 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
3 dkg vaj
1,5 dl tej
töltelék:
bármi,sajt, sonka,lekvár
élesztő,liszt,tej összekeverni,1,5-2 óra pihi.
Hozzá a többi anyag.Dagaszt,45 p keleszt. 12 felé oszt,gömbölyít
2-3 mm vastagra nyújt,oválisra.Tölteni v.üresen feltekerni. Spriccelni,40-50 p kelés,spric,
200 fok 20-25 p
Elkészítés: A lisztben morzsold el az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba öntve gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Ezután gyúródeszkán(enyhén lisztezetten) oszd 8 cipóra a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy keverőtálba beleöntjük a meleg vizet (esetleg keverve egyéb folyadékkal) alaposan elkeverve. Hozzáadjuk a sót és a szárított élesztőt. Összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérem a tejet, vizet, feloldom benne a cukrot és az élesztőt. A dagasztógépbe mérem a lisztet, sót, majd hozzáöntöm a folyadékot és a puha vajat. Rugalmas tésztát dagasztok belől...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyér sütő gépbe beleraksz mindent . 3 óra múlva kész a friss kenyér.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű