menu

Családireceptkönyv.hu

402. Perec/forma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 - es recept
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás, 1 sütőpor
1 ek. só
30 dkg reszelt sajt,kicsit a tetejére hagyni

2 - es recept
50 dkg liszt
2 cs tk.só
25 dkg margarin
2 tojásságája,
1 sütőpor,
25 dkg reszelt trappista sajt (bele a tésztába)
kb. 5 ek.házi tejföl

Elkészítés:


1 es tészta
Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni.
180 fok, 15-20 perc

2 -es tészta
Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúrtam, egész tojással lekentem, reszelt trappistába fordítottam, eztán s.papíros tepsibe sorakoztattam.
Egyszerre 2 tepsivel, 170 C°-on, légkeveréssel, egészen világosra sütöttem. Figyelni! Csupán néhány perc!!!
Ebből az adagból 3 tepsivel van.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kiszuróval

402. Perec/forma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pancsos -perec rúd
Pancsos -perec rúd

-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós sós-magvas
Ropogós sós-magvas

A liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet toj...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos rúd/omlós
Sajtos rúd/omlós

A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kosárka - Pástétomos kosárkák
Kosárka - Pástétomos kosárkák

1. A burgonyát a margarinnal és a liszttel, egy kiskanál sóval összegyúrjuk, vastagra nyújtjuk, nagy fánkvágóval kivagdaljuk. 2. A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk