1 - es recept
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás, 1 sütőpor
1 ek. só
30 dkg reszelt sajt,kicsit a tetejére hagyni
2 - es recept
50 dkg liszt
2 cs tk.só
25 dkg margarin
2 tojásságája,
1 sütőpor,
25 dkg reszelt trappista sajt (bele a tésztába)
kb. 5 ek.házi tejföl
1 es tészta
Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni.
180 fok, 15-20 perc
2 -es tészta
Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúrtam, egész tojással lekentem, reszelt trappistába fordítottam, eztán s.papíros tepsibe sorakoztattam.
Egyszerre 2 tepsivel, 170 C°-on, légkeveréssel, egészen világosra sütöttem. Figyelni! Csupán néhány perc!!!
Ebből az adagból 3 tepsivel van.
Kiszuróval
-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet toj...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyát a margarinnal és a liszttel, egy kiskanál sóval összegyúrjuk, vastagra nyújtjuk, nagy fánkvágóval kivagdaljuk. 2. A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy po...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz