1 - es recept
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás, 1 sütőpor
1 ek. só
30 dkg reszelt sajt,kicsit a tetejére hagyni
2 - es recept
50 dkg liszt
2 cs tk.só
25 dkg margarin
2 tojásságája,
1 sütőpor,
25 dkg reszelt trappista sajt (bele a tésztába)
kb. 5 ek.házi tejföl
1 es tészta
Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni.
180 fok, 15-20 perc
2 -es tészta
Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúrtam, egész tojással lekentem, reszelt trappistába fordítottam, eztán s.papíros tepsibe sorakoztattam.
Egyszerre 2 tepsivel, 170 C°-on, légkeveréssel, egészen világosra sütöttem. Figyelni! Csupán néhány perc!!!
Ebből az adagból 3 tepsivel van.
Kiszuróval
A tejet meglangyosítottam, kb. 1,5 dl-ben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni. Közben a maradék tejet a dagasztógép táljába öntöttem, hozzáadtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem. A sertészsírral elmorzsolom a lisztet. Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom. Pihentetem 15...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA Ráma és a só kivételével a hozzávalókból rugalmas kelt tésztát készítünk. (Só nem kell bele) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. 2 tányér nagyságú kerek lapot nyújtunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kókuszolajban pirítsuk meg a medvehagymát (kb. 4-5 perc), majd adjuk hozzá a kókuszkrémet és forró vizet. Keverjük össze a száraz alapanyagokat, öntsük rá a forró folya...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: Könnyű