Családireceptkönyv.hu

569.Rétes-húzott


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
diónyi zsír
4-4 1/2 dl víz
7 g só
1 tojás /elhagyható

kenés:zsír
édes morzsa
tető zsír

töltelék
alma: 1 kg reszelt alma, héjas
cukor
kis fahéj

meggy:50 dkg meggy
cukor

túró:30 dkg túró
1 ek tejföl
1 tojássárga
1 tojásfehérjehab
2 ek cukor
1 ek dara
citromhéj, mazsola

mák v. dió: 15 dkg
15 dkg cukor
2 ek tejföll




Elkészítés:


Liszt, zsír elmorzsol. Hozzá langyos sós víz.
Jól kidolgozni, sima. rugalmas. Két fele osztani. Tetejét lekenni zsírral.
15-20 perc pihi.
Nagy asztal, sima abrosz, lisztez
Közepére tészta, nyújtófával kicsit nyújtani,lekenni zsírral.
Alányúlva kézfej segítségével nyújtani Hártyavékonynak kell lennie.
Szélén a vastagabb részt levágni. Vékonyan lekenni zsírral. A tésztát morzsával hinteni. Tölteni. Terítő segítségével feltekerni.
Töltelék 1 rúdhoz.A tésztát töltelék alatt morzsával v.,dióval szórni
Tetejét lekenjük zsírral Zsírozott tepsibe 180-190 fok. 20- 30 perc

569.Rétes-húzott

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnás-citromos sajttorta
Málnás-citromos sajttorta

1. Az alap hozzávalóit elmorzsoljuk, egy csatos tortaformát körben kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsát a forma alján egyenletesen elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Ostoros rétes
Ostoros rétes

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás pudingos süti
Almás pudingos süti

A leveles tésztát kettévágjuk. Az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (kb. 31x31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát pedig ráhelyezzük úgy, h...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos citromos - francia - palacsinta (Sóbors)
Mákos citromos - francia - palacsinta (Sóbors)

Az átszitált lisztet és a sót keverjük össze, majd öntsük hozzá a tejet, az olvasztott vajat, üssük bele a tojást, keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a vaníliát, a citromhéjat, -l...

Elkészítési idő: 40+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk