- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,2 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 5 ek olaj
töltelék
- 8 dkg vaj
- 1 tk só
- 10 dkg sajt
kenés 1 tojássárga + víz
A tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe egy kis lyukat csinálunk és a tojást beleütjük, ráöntjük a felfutott élesztőt majd a joghurttal és olajjal együtt egy jól formázható,rugalmas tésztát gyúrunk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A vajat a sóval kikeverjük.
Ezután a már duplájára kelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 4 egyforma darabba vágjuk.
Egy tésztadarabot vékony kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a sós vaj felével és megszórjuk a reszelt sajt felével.
Beborítjuk egy másik kinyújtott lappal majd egy kicsit még átnyomjuk sodrófával, épp hogy kissé összeragadjon és 16 cikkre vágjuk.
Egyesével kifli alakúra feltekerjük őket és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
A másik két tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.
Hagyjuk ismét kelni 30 percet, majd tetejüket lekenjük a tojássárgával.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
szebb: tortaformába körbe rakni
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora,...
Elkészítési idő:• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt. • Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyh...
Elkészítési idő: 70 percA sütőt melegítsük elő 50 °C fokra. Egy sütőtálat pár csepp olívaolajjal enyhén olajozzunk ki, majd szórjuk ki egy kevés kölesliszttel, éppen csak annyira, hogy hajszálv...
Elkészítési idő: 1,5 óra