menu

Családireceptkönyv.hu

7. Szilvalekvár sütőbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg szilva
1/2 dl 10% ecet
30 dkg cukor / elhagyható

Elkészítés:


Szilvát magozni,darálni.
Tepsi,ecet szilva.

120 fok.Ha jól szigetel a sütő,ajtó résnyire nyitva.
4- 5 óra,nem kell kevergeti,de vigyázni ne égjen meg a teteje.

Tűzhelyen készül,akkor addig kell főzni, amíg ki nem folyik a megfordított kanálból.

Aztán száraz dunszt.

7. Szilvalekvár sütőbe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Szárított paradicsom olívaolajban
Szárított paradicsom olívaolajban

A paradicsomokat megmosom, félbevágom, közepét kiszedem. (A közepét később leszűröm - étel - ital ízesítéséhez, később felhasználom) Tepsibe szorosan egymás mellé teszem a félbevá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Almás -pitypang zselé
Almás -pitypang zselé

- Az apróra vágott almát, a virágfejekkel együtt tiszta (ecettel áttörölt, majd megszárított) fazékba raktam. Hozzáadtam a frissen facsart citrom levét (a magoktól megszűrtem)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk
Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk

A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dzsem szamóca (paleo)
Dzsem szamóca (paleo)

Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk