menu

Családireceptkönyv.hu

366. Vizes zsemle 8-10 db


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·

:

Elkészítés:


Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.

Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes




.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fok 15-20 perc sütés

366. Vizes zsemle  8-10 db

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér 2 (gm alal Alfa mix)
Kenyér 2 (gm alal Alfa mix)

A vizet kézmelegre langyosítsuk meg (ne legyen melegebb, mert leforrázzuk az élesztőt!), és keverjük el benne az élesztőt és a cukrot. Ha pár perc elteltével egy mozgékony, halkan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas bucik
Vajas bucik

A lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe mélyedést készítek, ide beleöntöm a tejet, vizet, cukrot és belemorzsolod az élesztőt. Az olvasztott margarint mellé öntöm. Kicsit váro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Zsíros pogácsa
*Zsíros pogácsa

Ezt jól kidolgozom, duplájára kelesztem. Ezután elnyújtom, és rákenem 25 dkg zsír, 12 dkg liszt és 1 ek ecet keverékét. Összehajtogatom, 30 perc pihi. A nyújtást, hajtogatás...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős pogácsa
Hűtős pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd belegyúrjuk a többi hozzávalót. Olajozott zacsiban pihentetjük egy éjszakát, másnap sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk