menu

Családireceptkönyv.hu

153. Vizes zsemle 8-10 db


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·

:

Elkészítés:


Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.

Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes




.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fok 15-20 perc sütés

153. Vizes zsemle  8-10 db

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas briós
Fahéjas briós

1. 1 ek mézet elkeverünk 2 dl langyos tejjel, felfuttatjuk rajta az élesztőt. 2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, tejfölt, tojást, a többi mézet, az olvasztott vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Csacsi füle
Csacsi füle

1. Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 2. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovász készítése rozskenyérhez
Kovász készítése rozskenyérhez

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás kelt csodakifli
Almás kelt csodakifli

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk