50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·
:
Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.
Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes
.
200 fok 15-20 perc sütés
link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jól kikevertem a cukorral és a sóval, hozzáadtam az aludttejet és az olvasztott margarint, alaposan kikevertem. Rászitáltam a lisztet, belekevertem az élesztőt. Annyi lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük,majd a tálat rátesszük a mérlegre,lenullázzuk majd öntünk bele 25g-nak megfelelő olajat majd ismét lenullázzuk és 300g-nak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű