50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·
:
Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.
Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes
.
200 fok 15-20 perc sütés
A margarint az édesítővel keverd el habverővel , add hozzá a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, illetve a vaníliát, majd adj hozzá annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapj....
Elkészítési idő:A hozzávalókat felaprítjuk és összekeverjük, a sajtokat felszeleteljük. A veknit kb 2 cm távolságban bevagdossuk keresztben és hosszában, ügyelve arra, hogy az alját ne vágjuk át!...
Elkészítési idő:A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd...
Elkészítési idő: