50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·
:
Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.
Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes
.
200 fok 15-20 perc sütés
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovászt előző este elkészítjük. Letakarva pihentetjük, nem kell hűtőbe tenni. Másnap kimérjük a hozzávalókat, majd összedolgozzuk a kovásszal. Szép, fényes tésztát kapunk. Kiolaj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes