75 dkg liszt
3 dkg élesztő / 7 g por
3 ek olaj
4,5 dl víz / tej
3 tk. só
Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2 tesi között süt, gőzös sütő.
200 fok 20 perc ,tető le,még 5 -10 perc süt. Spiccelni forrón.
Az élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Kelt tésztánkat két cipóra osztjuk. Lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfújtatjuk egy kis tejbe a kanal cukorral, majd az összes fenti anyagot,összedolgozzuk,puha tésztát kapunk, amit hagyunk kelni, duplájára. Mikor megkelt, kiboritjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes