75 dkg liszt
3 dkg élesztő / 7 g por
3 ek olaj
4,5 dl víz / tej
3 tk. só
Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2 tesi között süt, gőzös sütő.
200 fok 20 perc ,tető le,még 5 -10 perc süt. Spiccelni forrón.
Akinek van kenyérsütőgépe, egész egyszerűen mérjen minden hozzávalót az üstbe, majd a húsz perces dagasztóprogrammal készítse el a tésztát. A vége felé érdemes ellenőrizni, ha raga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. A rizslisztet összeforgatjuk a sütőporral és a porcukros-tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű