1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot, a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük a húst, fogpiszkálóval rögzítjük, ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.
Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig. Közben a s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet kiklpofolod, pici só, én tettem rá fokhagymás csirkefűszert is. A hust rizslisztbe megforgatod majd a túrós masszàba. És kókuszolajban kisütöd. A túrót összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgész csirke belsejébe teszünk 1/2 vöröshagymát, 1/2 citromot. Kívülről puha vajat, sót, borsot összekeverünk, majd bekenjük a csirkehúst vele, a bőre alatt is. Minden 1/2 kg hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkinit és sárgarépát lereszeljük, megsózzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a zabkorpát, és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes