menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (körülbelül 30×35 -ös tepsihez):
Tésztához:

55 dkg liszt
8 -10 dkg margarin
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 csomag szalalkáli
Krémhez:

1 l 3,6-os tej
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
6 -7 púpozott evőkanál liszt
5 dkg margarin
Tetejére:

olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk össze, hogy körülbelül közepes rugalmasságú, jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből 6 cipót formálunk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és a tepsi hátulján egy sütőpapír segítségével 180°-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Miután a lapokat kisütöttük a krém készítése következik.

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és jól- csomómentesre elkeverjük.

Az 1 liter tejből megmaradt 8 dl-t feltesszük a tűzhelyre egy edénybe forrni. Amikor a tej elkezd melegedni, tehát langyosodni, akkor hozzákeverjük az előzőleg már elkészített kakaós masszát és a krémet sűrűre főzzük.

Miután besűrűsödött, a tűzhelyről félrehúzva laza mozdulatokkal belekeverjük a még forró krémbe a margarint.

A krémet hagyjuk egy picit hűlni, de még meleg krémmel kenjük meg a lapokat. Hagyjuk puhulni.

A tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy pedig olvasztott csokival öntjük le.

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Piskóta alap
Piskóta alap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliasodó süti
Vaníliasodó süti

Elkészítés: 160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART

ézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Fantasztikus túrós süti
Túrós - Fantasztikus túrós süti

1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk