Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Étcsokis -Mangó Mousse Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kakaós piskóta:
4 tojás
10 dkg nádcukor plusz két –három evőkanál kristálycukor a tojásfehérjébe
1 vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
kb fél csomag sütőpor
csipet só
Mangó mousse:
350 g mangó darabolva (2-3 db mangó)
2 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
pici citromlé (opcionális)
pici cukor ha nem lenn édes
Étcsokoládé mousse:
2 tojássárgája
100 g tej
20dkg étcsokoládé
1 vagy 1,5 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
Étcsokoládé Ganache:
10 dkg étcsokoládé
2-3 dl habtejszín

Elkészítés:


A piskótát megsütjük és kettévágjuk. A teteje részt fel lehet használni bárminek, vagy csak magában megenni.
Mangó mousse: Ehhez a darabolt mangót homogénre pürésítjük, botmixerrel és forrpontig melegítjük. A zselatint 1-2 kanál hideg vízben feloldjuk és a forró mangópürével összekeverjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és ezt is a mangós mousse alapba forgatjuk. Kóstolunk, és ha szükséges, pici citromlével, esetleg porcukorral ízesítjük. A mangó mousse-t a tortaformába a piskótalapra öntjük, és behűtjük.
Csoki mousse: A tejet a tojássárgájával csípősre melegítjük (80 fok), majd belekeverjük a kevés hideg vízben feloldott zselatint, és az aprított étcsokit. Homogénre keverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és a kihűlt csokis masszához
forgatjuk. Ezzel a csoki mousse kész is, mehet a mangós réteg tetejére, vagy előbb a csoki mousse jöhet. Behűtjűk ezt is.

Ganache: Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két perc várakozás után homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük.

Étcsokis -Mangó Mousse Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Salzburgi galuska - OK
Krémes - Salzburgi galuska - OK

1. A sütőt 200 fokra melegítjük. 2. Nagy tűzálló tálat kikenünk a vajjal és a tejet belelocsoljuk. 3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot és a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres-rebarbaràs chia puding (paleo)
Epres-rebarbaràs chia puding (paleo)

A megmosott epret és a megtisztított rebarbarát aprítógépen vagy turmixban pürésítjük. Egy keverő tálban a kókusztejet a chia maggal jól elkeverjük, érdemes kézi habverővel. Ho...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túró Rudi
Avatar Mack Bianka Kedvelnék Avatar Mack Adam Kedvelnék Avatar Erika Kedvelnék
Túró Rudi

Fél kiló túróból 33 db. Túró Rudi lett. Ilyen formájú jégkockatartóban készül, de lehet kézzel is formázni és tálcán lehűteni. 1/2 kg túró, porcukor ízlés szerint, 2 cs.vaníliásc...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Brownie
Brownie

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Megolvasztjuk a vajat, belekeverve a cukrot. Megy bele a kakaó, tojás, sütőpor és vanillia. Ezeket jól elkeverem. Mehet bele az apróra vágott cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk