menu

Családireceptkönyv.hu

Étcsokis -Mangó Mousse Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kakaós piskóta:
4 tojás
10 dkg nádcukor plusz két –három evőkanál kristálycukor a tojásfehérjébe
1 vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
kb fél csomag sütőpor
csipet só
Mangó mousse:
350 g mangó darabolva (2-3 db mangó)
2 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
pici citromlé (opcionális)
pici cukor ha nem lenn édes
Étcsokoládé mousse:
2 tojássárgája
100 g tej
20dkg étcsokoládé
1 vagy 1,5 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
Étcsokoládé Ganache:
10 dkg étcsokoládé
2-3 dl habtejszín

Elkészítés:


A piskótát megsütjük és kettévágjuk. A teteje részt fel lehet használni bárminek, vagy csak magában megenni.
Mangó mousse: Ehhez a darabolt mangót homogénre pürésítjük, botmixerrel és forrpontig melegítjük. A zselatint 1-2 kanál hideg vízben feloldjuk és a forró mangópürével összekeverjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és ezt is a mangós mousse alapba forgatjuk. Kóstolunk, és ha szükséges, pici citromlével, esetleg porcukorral ízesítjük. A mangó mousse-t a tortaformába a piskótalapra öntjük, és behűtjük.
Csoki mousse: A tejet a tojássárgájával csípősre melegítjük (80 fok), majd belekeverjük a kevés hideg vízben feloldott zselatint, és az aprított étcsokit. Homogénre keverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és a kihűlt csokis masszához
forgatjuk. Ezzel a csoki mousse kész is, mehet a mangós réteg tetejére, vagy előbb a csoki mousse jöhet. Behűtjűk ezt is.

Ganache: Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két perc várakozás után homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük.

Étcsokis -Mangó Mousse Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Epres-réteges túrókrém
Epres-réteges túrókrém

A kekszet kisebb darabokra törjük, és meglocsoljuk a kávéval, elosztjuk a poharak aljában. (A kávé lehet főtt kávé édesítve, vagy akár instant is kevés vízben feloldva.) Az epreke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Russia: Oladi
Russia: Oladi

1. A tojást keverd el a kefírrel, a cukorral és a sóval. 2. Add hozzá a lisztet és sütőport. 3. Forrósítsd fel a serpenyőt és kanálnyi adagokban süsd ki a palacsiltákat olajon

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andi
Egészséges, cukormentes forró csoki
Egészséges, cukormentes forró csoki

Tegyük egy lábasba a kakaóport, a fahéjat és az eritritet (vagy egyéb édesítőt), és keverjük össze. Öntsük fel 1 dl mandula- vagy növényi tejjel, majd keverjük csomóment...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Kokuszkocka
Kokuszkocka

Tészta A vajat felolvasztjuk. Az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40-es tepsi) öntjük a tésztát, és kb. 40 perc alatt, 180 fokon megsütjük...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk