Kakaós piskóta:
4 tojás
10 dkg nádcukor plusz két –három evőkanál kristálycukor a tojásfehérjébe
1 vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
kb fél csomag sütőpor
csipet só
Mangó mousse:
350 g mangó darabolva (2-3 db mangó)
2 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
pici citromlé (opcionális)
pici cukor ha nem lenn édes
Étcsokoládé mousse:
2 tojássárgája
100 g tej
20dkg étcsokoládé
1 vagy 1,5 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
Étcsokoládé Ganache:
10 dkg étcsokoládé
2-3 dl habtejszín
A piskótát megsütjük és kettévágjuk. A teteje részt fel lehet használni bárminek, vagy csak magában megenni.
Mangó mousse: Ehhez a darabolt mangót homogénre pürésítjük, botmixerrel és forrpontig melegítjük. A zselatint 1-2 kanál hideg vízben feloldjuk és a forró mangópürével összekeverjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és ezt is a mangós mousse alapba forgatjuk. Kóstolunk, és ha szükséges, pici citromlével, esetleg porcukorral ízesítjük. A mangó mousse-t a tortaformába a piskótalapra öntjük, és behűtjük.
Csoki mousse: A tejet a tojássárgájával csípősre melegítjük (80 fok), majd belekeverjük a kevés hideg vízben feloldott zselatint, és az aprított étcsokit. Homogénre keverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és a kihűlt csokis masszához
forgatjuk. Ezzel a csoki mousse kész is, mehet a mangós réteg tetejére, vagy előbb a csoki mousse jöhet. Behűtjűk ezt is.
Ganache: Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két perc várakozás után homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük.
A banánokat szeleteljük 0,5 cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával, szúrjuk át fogpiszkálóval. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat (a gyümölcsöt megpucolva és feldarabolva) tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan! 2. Frissen tálaljuk: erdei gyümölccsel, tört dióval, kókusztejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban. 2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, és megfagyasztjuk. 2. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk. A fagylaltgömböket belemártjuk, a morzsába forgatjuk. A mélyhűt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű