3 filter fekete tea
– 1 liter száraz vörösbor
– 20 dkg barna cukor
– 5ek. rum
– 3 db narancs leve és lereszelt héja (bio narancs legyen)
– 1 db biocitrom reszelt héja
– 1 tk. őröt gyömbér
– 1 fahéjrud
– 1-2 db csillagánizs
– 1-2 db szegfűszeg
1. Első lépésben a 3 teafilterből és 750 ml vízből főzz teát. Hagyd állni a filtereket legalább 10 percig.
2. A bort főzd lassú tűzön össze a fűszerekkel, barna cukorral, rummal és a citrusok héjával.
3. Öntsd bele a kész teát a fűszeres borba, facsard bele a narancsok levét, kis lángon főzd össze 5 percig és már kész is. Fogyaszd forrón!
A sárgarépát finomra reszeljük, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, valamint belereszeljük a citrom héját, aztán megcsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa megpucolt tojásokat vágjuk ketté. Szedjük ki a sárgáját, és reszeljük le egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sonkát, keverjük ki a tejföllel, és ízesítsük a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű