Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi puncs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 filter fekete tea
– 1 liter száraz vörösbor
– 20 dkg barna cukor
– 5ek. rum
– 3 db narancs leve és lereszelt héja (bio narancs legyen)
– 1 db biocitrom reszelt héja
– 1 tk. őröt gyömbér
– 1 fahéjrud
– 1-2 db csillagánizs
– 1-2 db szegfűszeg

Elkészítés:


1. Első lépésben a 3 teafilterből és 750 ml vízből főzz teát. Hagyd állni a filtereket legalább 10 percig.
2. A bort főzd lassú tűzön össze a fűszerekkel, barna cukorral, rummal és a citrusok héjával.

3. Öntsd bele a kész teát a fűszeres borba, facsard bele a narancsok levét, kis lángon főzd össze 5 percig és már kész is. Fogyaszd forrón!


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi féle elronthatatlan torta piskóta
Évi féle elronthatatlan torta piskóta

A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott oldalas imádni fogjátok !
Rántott oldalas imádni fogjátok !

Az abálási folyamat 90 C fok környékén legyen és maximálisan elég neki 45 perc.Ha kellemesen sós volt az alaplevünk már sózni nem kell a megabált oldalas darabokat, csak egy kevés...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis, kekszes, diós ostya szelet
Csokis, kekszes, diós ostya szelet

A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zuzapörkölt
Zuzapörkölt

A lecsós alapot elkészítjük,beletesszük a zuzát,fűszereket,felengedjük vízzel bőségesen,mert sokáig fő.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk