-1 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor
1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
3. Ha összeállt a tészta, tedd félre egy órára, hogy megkeljen.
4. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd, majd szaggasd ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre, majd amikor már kész, még meleg állapotában szitálj rájuk porcukrot!
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!
A tésztához a lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, 2 részre osztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű