-1 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor
1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
3. Ha összeállt a tészta, tedd félre egy órára, hogy megkeljen.
4. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd, majd szaggasd ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre, majd amikor már kész, még meleg állapotában szitálj rájuk porcukrot!
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!
Keksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük. A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat és a 15 dkg cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű