Családireceptkönyv.hu

Omlós vaníliás hókifli ♥


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor

Elkészítés:


1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
3. Ha összeállt a tészta, tedd félre egy órára, hogy megkeljen.
4. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd, majd szaggasd ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre, majd amikor már kész, még meleg állapotában szitálj rájuk porcukrot!

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Almás habos piskóta
Almás habos piskóta

5 nagy almát felvágjuk szeletekre és a kivajazott tepsi aljára tesszük. 7-8 kanál cukrot karamelizáljuk és rácsorgatjuk az almára, és betesszük a lerbe sülni míg a piskótát megcsi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrós párnák
Túrós párnák

A tésztát géppel gyorsan összedolgozzuk, majd 1-2 órát hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket kiszaggatunk ki bel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Proteines karácsonyi keksz
Proteines karácsonyi keksz

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, és összegyúrjuk, kb. 40-50 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar hatlapos(karamellás)
hatlapos(karamellás)

6 lapban sütjük meg. (kistepsi) (Ez pont fele mennyiség, mint ami az eredeti receptben szerepel, de azért jobb így, mert vékonyabbra ki tudtam nyújtani a lapokat, ezáltal finomabb...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk