-1 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor
1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
3. Ha összeállt a tészta, tedd félre egy órára, hogy megkeljen.
4. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd, majd szaggasd ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre, majd amikor már kész, még meleg állapotában szitálj rájuk porcukrot!
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!
5 nagy almát felvágjuk szeletekre és a kivajazott tepsi aljára tesszük. 7-8 kanál cukrot karamelizáljuk és rácsorgatjuk az almára, és betesszük a lerbe sülni míg a piskótát megcsi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát géppel gyorsan összedolgozzuk, majd 1-2 órát hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket kiszaggatunk ki bel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, és összegyúrjuk, kb. 40-50 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 lapban sütjük meg. (kistepsi) (Ez pont fele mennyiség, mint ami az eredeti receptben szerepel, de azért jobb így, mert vékonyabbra ki tudtam nyújtani a lapokat, ezáltal finomabb...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű